Tour de Drance hírek: Nairo Quintana régi önmagát idézte, Geraint Thomas továbbra sem gondol az összetett megnyerésére, Peter Sagan hatalmasat bukott, Chris Froome egy csendőrrel került nézeteltérésbe

E-mail  Nyomtatás
2018. július 26. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Nairo Quintana régi önmagát idézte

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A kolumbiai Nairo Quintana (Movistar) öt év után nyert ismét szakaszt a Francia Körversenyen. Sikerével az összetett ötödik helyére lépett előre, hátránya 3 perc 30 másodperc Geraint Thomas mögött.

 

„Ez egy olyan szakasz volt, amelyre előzetesen is nagyon készültünk – mondta Nairo Quintana a célba érkezést követően. - Nagyjából úgy sikerült a nap, ahogy vártuk. Az előző néhány etap során nem éreztem magam a legjobb erőben, a rövidebb emelkedők nem igazán kedveztek nekem. Folyamatosan javul az állapotom, ez egy gyors, de annál nehezebb szakasz volt, bízom benne, hogy az utolsó hegyi etapon is sikerül a győzelemért harcolnunk. Kiváló taktikával versenyeztünk, Alejandro végig elől volt, s amikor kellett, tudott segíteni nekem. Marc Soler is sokat volt a főmezőny élén, kemény tempót diktált, így nehezebbé tettük a versenyt. Az útvonal karakterisztikája a klasszikus hegyimenőknek kedvezett, és ezt sikerült kihasználnom. Óriási erőt ad számomra a rengeteg kolumbiai szurkoló. A közösségi médiában is folyamatosan motiválnak, a családom és a barátaim is rengeteget segítenek, köszönöm a támogatást.”

Geraint Thomas továbbra sem gondol az összetett győzelemre, Daniel Martin hatalmasat küzdött, Tom Dumoulin elismerte riválisai teljesítményét

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A sárga trikós Geraint Thomas, csapattársa Chris Froome gyengélkedése után talán most már végérvényesen is megszerezte a Sky kapitányi szerepkörét. Daniel Martin (UAE Team Emirates) hatalmasat küzdött, de Nairo Quintana (Movistar) ellen esélye sem volt, Tom Dumoulin (Team Sunweb) okosan taktikázott, ezzel felugorva az összetett második helyére.

 

„Az utolsó hegy nagyon nehéznek bizonyult, már az első métereken nagy volt a tempó – vélekedett a sárga trikós Geraint Thomas. - Quintana, Roglic és Dumoulin is akcióztak. Sajnos Chris nem volt a legjobb erőben, de az összetett dobogós helyét megtartotta. Egyelőre nem gondolkozom még a Tour megnyerésén, Párizsig el kell jutni, épp ezért mindig csak a következő feladatra koncentrálok.”

 

„Az előző néhány nap folyamán kezdtem megérezni a ritmust – így a hatalmasat küzdő Daniel Martin. -Az volt a terv, hogy a vártnál korábban indítok. Azt gondoltam, hogy elég erős lehetek. Nairoval támadtam, de ő olyan tempót ment, amit lehetetlen volt tartani. A vége nagyon fárasztó volt, elsősorban a tengerszint feletti magasság miatt.”

 

„Amikor Roglic támadott láttam, hogy Froome gondba kerül – ecsetelte az utolsó kilométereket Dumoulin. - Nem akartam rögtön ugrani, vártam egy picit és csak ezt követően indítottam meg a saját támadásomat. Thomas ellenben erősebb volt nálunk, ezt el kell ismerni. Mindent kiadtam magamból, nem maradt bennem több. Hogy Froome megnyerheti-e a Tourt? Bonyolulttá teszi a szituációt, hogy a csapattársa vezet összetettben.”

 

Peter Sagan hatalmasat bukott lejtmenetben, de folytatja a Tourt

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A pontverseny éllovasa a regnáló világbajnok Peter Sagan, aki hatodik zöld trikójának megnyerésére készül, a Col de Val Louron lejtmenetében bukott hatalmasat, csúnyán odaverve a jobb oldalát. A szlovák kerekes természetesen folytatta a szakaszt, melyet végül közel harminc perces hátránnyal fejezett be.

 

„Hibáztam. Túl gyorsan mentem bele egy kanyarba és elestem – nyilatkozta a díjátadót követően Sagan. - Próbáltam fékezni, de megállnom már nem sikerült, az út mellett lévő sziklának ütköztem. Járhattam volna rosszabbul is, szerencsém, hogy ennyivel megúsztam. Pár nap és ott vagyunk Párizsban, remélem a következő napokban enyhül a fájdalom.”


Chris Froome összetűzésbe keveredett egy csendőrrel, Geraint Thomas is majdnem elesett egy újabb őrült szurkoló miatt

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Nem várt incidens zavarta meg a szakaszt követően a csapatbuszhoz tartó Chris Froome-ot. Egy csendőr ugyanis azt hitte, hogy egy amatőr kerékpáros száguld lefelé – Froome esőkabátot vett fel – és úgy állította meg, hogy a Tour címvédője elesett. A brit kerekes ezt követően eléggé indulatosan ment neki az egyenruhásnak, aki elismerte hibáját és elnézését kért.

 

Sajnos a szakasz közben is érték nem várt meglepetések a kerékpárosokat. Az etap utolsó részében egy magából kivetkőző szurkoló, egyszerűen átnyúlva a kordonon megragadta a sárga trikós Geraint Thomas karját.

 

Tour de France 18. szakasz: Trie sur Baise – Pau, 171 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Francia Körverseny Trie sur Baise és Pau között egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódik. A táv 171 kilométer, amely mindössze két negyedik kategóriás emelkedőt tartogat. Elsőként bő ötven kilométer megtétele után a Cote de Madiran (1,2 km, 7%), majd 152 kilométernél a Cote d'Anos (2,1 km, 4,6%) kerül a kerekesek útjába. Az etap vége mezőnyhajrát ígér, kíváncsian várhatjuk, hogy vajon ki lesz a leggyorsabb a megrostálódott sprintermezőnyből.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések