Történelmi magyar siker a Kis Békeversenyen, Csehországban

E-mail  Nyomtatás
2018. május 29. kedd
  |   Szerző: velo.hu

 Történelmi magyar siker a Kis Békeversenyen, Csehországban


Május 25-től 27-ig rendezték a Lanskrounban a haladó fiúk és serdülő lányok egyik legnagyobb európai több szakaszos megmérettetését.


A 4 etapból álló versenyen összesen 11 magyar versenyző indult: Bán Benedek, Hancz Tamás, Majoros Dávid, Magyar Gergő, Nagy Gréta, Pakot András, Pál
Zsombor, Sági Fanni Lili, Szabó Csongor, Vas Barnabás, Vass András. Az utolsó szakaszig kitartott minden versenyző, és a kezdő U13-as fiúk és dicséretet érdemlően végighajtották a könnyűnek egyáltalán nem mondható versenyt. Kiemelkedő eredményt Magyar Gergőtől, a Győri atlétikai Club versenyzőjétől vártunk, miután már idén többször bizonyított. Célja mindenképpen az összetett dobogó volt, amiről sajnos másodpercekkel, de éppen lecsúszott, így végül az összetett 4. helyet szerezte meg.


Ez így is történelmi sikernek számít, hiszen a verseny csaknem 50 éves története során soha magyar kerékpáros nem ért még el ilyen sikert. Érdekességként még az is megjegyzendő, hogy az első 7 helyezett időhátránya mind 1 percen belül maradt a versenyben vezető sárga trikóstól.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések