Tom Dumoulin egy Giant Trinity nyergében igyekszik megszerezni a rózsaszín trikót

E-mail  Nyomtatás
2018. május 22. kedd
  |   Szerző: velo.hu

A Giro d’Italia címvédője Tom Dumoulin 2 perc 11 másodperces hátránnyal várja a verseny egyenkénti időfutamát. A szám regnáló világbajnoka egy Giant Trinity nyergében igyekszik ledolgozni a különbséget.

A Sunweb csapata minden téren hatalmas hangsúlyt fektet a tökéletességre, legyen az edzés, táplálkozás, pihenés vagy éppen a technikai felszerelés. Ez utóbbi alátámasztása Tom Dumoulin káprázatos időfutam kerékpárja a Giant Trinity, mely a holland kiválóság 2017-es időfutam világbajnoki címének tiszteletére egyedi festést is kapott. A bringa az Abu Dhabi Körverseny kronóján mutatkozott be, ahol Dumoulin a tizenkettedik helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trinity nem egy új modell, már évek óta a Giant kínálatában szerepel, mindezek ellenére még mindig a legfejlettebb és legaerodinamikusabb időfutamgépe a cégnek.


„A Trinity továbbra is élen jár a technikai újdonságok és az aerodinamikus elemek tekintetében – mondta Tom Davids a Sunweb technikai szakértője. – A Trinity a Mercedes Formula 1-es laborjában került megálmodásra, de az idei Advanced Pro váz elkészítését sem bízták a véletlenre, hisz mintegy kétszázötven szélcsatornás tesztet abszolváltak.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A legfőbb cél természetesen az optimális teljesítmény maximalizálása volt, mindamellett, hogy kiemelten kezelték azt az ideológiát, miszerint minden egyes alkotóelem a leghatékonyabb illeszkedjen bele az összképbe.


A csapat kiemelt támogatója a Shimano, így értelemszerűen a legújabb Dura-Ace R9100 Di2 váltószett került fel rá a bringára, mégpedig elektromos kiszerelésben, beépített teljesítménymérővel. Giant gumiköpeny, kormány és nyereg valamint Shimano pedálok teszik teljessé az összképet.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Egy egyszerű és viszonylag gyors pályát jelöltek ki számunkra – nyilatkozta Dumoulin a Giro harmadik pihenőnapján. – Nem hiszem, hogy sikerül levennem a trikót Simon Yates-ről, ha csak nem lesz hatalmas szél, és nem hibázik. Egyet ígérhetek, Rómáig harcolni fogok, hisz azért érkeztem az idei Olasz Körversenyre, hogy megvédjem a címem. Szeretem az időfutamokat, így értelemszerűen a szakaszgyőzelem lebeg a szemeim előtt.”


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések