Tom Boonen szerezte az első tárcsafékes kerékpárral aratott profi győzelmet

E-mail  Nyomtatás
2017. január 25. szerda
  |   Szerző: velo.hu

A San Juani Körverseny második szakaszán aratott győzelme már pályafutása 113. diadala volt a belgák emblematikus kerékpárosának Tom Boonennek. A Quick-Step Floors csapat versenyzőjének sikere azonban nem ezért marad emlékezetes.

A kerékpáros szaksajtó ugyanis úgy véli, hogy Boonen az első, aki profi országúti versenyen győzelmet szerzett tárcsafékes kerékpárral. A vélhetően a Párizs-Roubaix után búcsúzó legenda egy Specialized Venga Vias nyergében diadalmaskodott.


„Az év első győzelmét szereztem – írta egyik közösség média oldalán a kerekes. – Büszke vagyok rá, hogy az első nagy győzelem is az enyém, melyet országúton tárcsafékes kerékpárral arattak.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tárcsafékek első tesztüzeme éppen a tavalyi Párizs-Roubaix-t követően ért véget, miután a Movistar kerekese Fran Ventoso súlyosan megsérült egy bukást követően. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az eset kapcsán határozatlan időre felfüggesztette a fékrendszer használatát. 2016 októberében jelentették be, hogy különböző balesetvédelmi módosításokkal 2017-től újra visszatérhetnek a tárcsafékek a mezőnybe, de továbbra is csak teszt jelleggel. Nem kellett hozzá sok idő, hogy olyan nevek, mint a regnáló világbajnok Peter Sagan vagy Tom Boonen is pozitívan beszéljenek a fékrendszerről, így egyértelműen kijelenthető, hogy a tárcsafékek hosszabb távú megjelenése immáron elkerülhetetlen.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.01.27. 18:05
Gyönyörűek azok a Roval kerekek....dejó lenne egyszer kipróbálni olyannal.

2017.01.27. 00:57
Ugy fest megiscsak igaz. Bar tavaly a Roompotnal azt mondtak, hogy nincs is nem tarcsas bringajuk, de a celfoton megis felnifekkel szerepel, my bad... :[

2017.01.25. 22:58
Nem igaz a cim. :)
Jesper Asselman, Roompot, Ronde van Drenthe 2016

Oke, nem a Tour de Flanders, na de ez az argentin verseny meg kevesbe rangos.

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések