Tizenegyedszer rajtolt el a Székely Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 09. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Sepsiszentgyörgyön egy prológgal vette kezdetét a tizenegyedik Székely Körverseny, melyen számos magyar csapat igyekszik harcban lenni az újabb Europe Tour pontokért.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es kategóriájú viadal idei összdíjazása 11 500 Eurót tesz ki, a viadal hivatalos csapatbemutatóját követően a kovásznai megyeszékhely Sepsiszentgyörgy adott otthont a prológnak is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


,,Az idei verseny során arra törekedtünk, hogy a mezőny áthaladjon Székelyföld legfontosabb városain, így biztosan láthatóak leszünk Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Kézdivásárhelyen, Baróton, Székelyudvarhelyen, Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is, ez pedig lehetőséget ad a térség lakóinak, hogy még jobban megismerkedhessenek kerékpárral úgy is, mint sportág. Ezúttal is köszönetünket fejezzük ki a fent említett városok önkormányzatainak, valamint Kovászna és Hargita megye tanácsának, akik segítettek a verseny létrejöttében, segítettek abban, hogy a térség egy ilyen fontos és nagyszabású nemzetközi viadalnak adhat otthont. Mint ismeretes, a Székelyföld Kerékpáros Körversenye volt az első olyan nemzetközi kerékpáros verseny Romániában, amelyet kalendáriumába iktatott az UCI, ez a hagyomány pedig minket is arra kötelez, hogy a viadal szintjét megtartsuk" - nyilatkozta Novák Károly Eduárd, a Tusnad Drag Cycling Team alapítója és sportolója.


Program:


Augusztus 9., 18.00 óra: Csapatbemutató Sepsiszentgyörgyön
Augusztus 9., 19.00 óra: Prológ Sepsiszentgyörgyön
Augusztus 10., 11.00 óra. 1. ,,Kastély" szakasz rajtja (159,3 km): Kovászna-Kézdivásárhely-Sepsiszentgyörgy- Barót-Székelyudvarhely
Augusztus 11., 11.00 óra: 2 ,,Királyetap" rajtja (169,5 km): Székelyudvarhely-Gyergyószentmiklós-Szentegyháza-Csíkszereda
Augusztus 12., 10.00 óra: 3A szakasz rajtja (egyéni időfutam; 6,2 km)
Augusztus 12., 17.00 óra: 3B szakasz rajtja (125,4 km): Csíkszereda-Csíkrákos-Csíkszépvíz-Csíkszereda-Csíkszentkirály-Csíkbánkfalva-Csíkszentlélek-Csíkszereda


Nemzetközi részvétel


Előzetesen tizenöt csapat jelezte részvételét a körversenyen, köztük a hazai Tusnád-Drag, az ukrán ISD-Jorbi, az osztrák WSA-Greenlife és Hrinkow Advarics kontinentális sorai. Magyarországot öt klub képviseli, nevezetesen a Cube-Csömör, a Degavi-Tipográfia, a az Epronex Bike Hungary, a Kőbánya Cycling Team és a Kontent-DKSI.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az 5,3 kilométeres prológon a moldáv Nicolea Tanovichii (Tusnad-Drag) bizonyult a leggyorsabbnak, aki mindössze 7 perc 4 másodperc alatt teljesítette a távot. A második a román Daniel Crista (Teaua Bucharest), míg a harmadik az osztrák Florian Bissinger (WSA-Greenlife) lett.


Legjobb magyarként Szöllősi Ferenc (Kontent-DKSI) mindössze húsz másodperces hátránnyal a 14. helyen zárt, megszerezve ezzel a zöld trikót. Az első harminc között további két magyar végzett, Valter Attila (Cube-Csömör) a 23., Dina Dániel (Cube-Csömör) a 26. helyen ért célba.

 

Teljes eredménylista a letölthető fájlok között!

 

Fotó: Bódi Márton/közösségi média

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.08.10. 08:41
Peak Barnabas hogyhogy nem indult?

2017.08.10. 08:26
Hajrá Ferkó!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések