Tour de France 2015

A TRIKÓK VISELŐI:

Chris Froome (Team Sky)

Peter Sagan (Tinkoff Saxo)

Nairo Quintana (Movistar Team)

Chris Froome (Team Sky)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Chris Froome (Team Sky) 81:56:33

2. Nairo Quintana (Movistar Team) + 0:01:12

3. Alejandro Valverde (Movistar Team) + 0:05:25

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2015 korábbi hírek:

1234

Elvitette magát a kísérőkocsival, kizárták a Tour de France-ról

2015.07.18. - Hihetetlen eset történt a Tour de France 14. szakaszán, melynek eredménye az összetettben addig 19. helyen álló Eduraro Sepulveda kizárása lett. A cél előtti utolsó emelkedőn az argentin bringásnak technikai gondja akadt és egy másik csapat, az Ag2R kísérőautója állt meg mellette segíteni, gondolták, adnak neki egy csere kereket. Közben kiderült, hogy nem defektről van szó, hanem Sepulveda lánca szakadt el, így kerékpárcserére szorult. Saját kísérőkocsija viszont későn vette észre, hogy az út szélén áll, így a meredek hegyen 200 méterrel feljebb ált meg. A 11%.os emelkedőn Sepulveda nem tudott (vagy nem akart) a stoplis cipőben felsétálni, így az Ag2R kocsi hátsó ülésére huppant és úgy tette meg ezt a távot. A szabályok értelmében viszont a versenyzők csak a kerékpáron tehetik meg a szakaszok távjait, így a zsűri kizárta őt a versenyből.

Tour de France 2015: Cummings megszivatta a franciákat, Quintana és Froome időt nyert a riválisaikon Mendében

2015.07.18. - Nincs annál nagyobb siker egy csapatnak, mint amikor szabadkártyával hívják meg őket a világ legnagyobb kerékpárversenyére, majd szakaszgyőzelemmel igazolják, hogy ott van a helyük. Az angol Cummings (MTN) eksztázisban tekerte le az utolsó kilométert a Tour 14. szakaszán és megszivatta a hajrában az élen addig egymást nézegető francia Bardet-Pinot kettőst. De nem csak ő nevetett ma az etap végén, hanem Quintana és Froome is, akik megint időt adtak riválisaiknak, miután lerázták azokat az utolsó emelkedőn. Egy rendkívül izgalmas utolsó hegy jutott ma nekünk Mendében.


A Tour de France-on a tehenekkel is meg kell küzdeni + VIDEÓ

2015.07.17. - A Giant-Alpecin egyetlen igazi összetett menője, Warren Barguil az igazán komoly hegyeken már időről-időre elveszíti a kontaktot a mezőnnyel, ami magával hordozza azt is, hogy a lejtmenet jóval nagyobb küzdelem, mint az elöl együtt tekerőknek, hiszen itt mutatkozik a legnagyobb esély a visszazárkózásra.

Képmese a 2015-ös Tour de France pireneusoki szakaszairól

2015.07.17. - A hosszú első hetet követő pihenő nap után három kegyetlen etap várt a Tour de France pelotonjára a pireneusokban. A hegyekben - eddig - meglehetősen egyoldalú küzdelem zajlott: Chris Froome (vagy egyik új becenevén E.T.) mindenkinél erősebb, a többiek pedig már az első szakaszon rendesen megfőttek és - egyelőre - nincs ellenszerük a Sky elszőszámú emberével szemben. Sovány vigasz, de legalább a szokottnál nagyobb figyelmet kaptak a szökevények küzdelmei. Mega képmese a Pireneusok három szakaszáról.

1234