Tour de France 2013

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2013 korábbi hírek:

Contador rossz napja

2013.07.19. - Alberto Contador számításai nem jöttek be az Alpe d'Huez-en. A legendás emelkedő második mászásakor már 9km-rel a cél előtt leszakadt és végül 5 perc fölé nőtt a hátránya Chris Froome mögött.

A hollandoknak nem jött be a holland hegy

2013.07.19. - Bauke Mollema és Laurens Ten Dam két rosszul sikerült nap után visszacsúszott az összetettben. Mollema a 6., Ten Dam pedig a 10. helyről várja az utolsó hétvégét. A holland szurkolók az Alpe d'Huez-en nagyon számítottak a kedvenceik jó szereplésére, de nem tudtak beleszólni az első helyekért folyó csatába.


Alp d ’Huez dupla, francia ízekben

2013.07.19. - Elérkezett, megérkezett, eljött. Amire minden kerékpárrajongó a tavaly októberi útvonal prezentáció óta vágyott. Az Alp d’Huez dupla, azaz a Tour de France leghíresebb hegyének kétszeri megmászása egy szakaszon belül, melyre még sosem volt példa. Drámai nap, fantasztikus végjátékkal és százezrek örömtáncával a hollandok hegyén! Guetamalától a dél-ausztrálokig mindenki itt volt. Részeg hollandok, még részegebb angolok és rengeteg hangos norvég. Na meg persze lelkes magyarok is, több, kisebb csoportban. A verseny első egy órája megint csak őrülettel kezdődött, mindjárt az első hegyen egyedül maradt Froome, de a Sky hamar összeszedte magát, a mezőny pedig megnyugodott, elengedve egy mindenkinek megfelelő szökést. A szakasz folyamatosan két szálon futott, a szökevények és a favoritok versenye is hihetetlen izgalmakat hozott. A végén pedig a házigazdák, idén először borulhattak egymás nyakába Riblon győzelmét ünnepelve, aki az utolsó két kilométeren két vállra feketetett egy amerikai. Ettől még kellemesebb lett nekik a győzelem íze.