Tour de France 2010

A TRIKÓK VISELŐI:

Alberto Contador Velasco (Spa) Astana

Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini

Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank

Anthony Charteau (Fra) Bbox Bouygues Telecom

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Alberto Contador (Spa) Astana

2. Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank +39"

3. Gyenisz Mencsov (Rus) Rabobank +2'01"

További hírek

Összefoglaló

TV-közvetítések
   
 

Tour de France 2010 korábbi hírek:Lengyel Tamás szakvéleménye a mindent el nem döntő szakaszról

2010.07.23. - Hatalmas várakozás előzte meg a 17. etapot. Az idei Tour legmagasabb hegyi befutóján, a legendás Tourmalet emelkedőjén a két győzelemre esélyes versenyző élet halál harcát várta mindenki. A 2115 méter magasságban rendezett hegyi befutón az összetett győzelemért folytatott küzdelemben, elméletben nem történt érdemi változás, gyakorlatban azonban Contador hatalmas lépést tett a 3. győzelme felé. A kommentekből ítélve sokan unalmasnak találták a szakaszt, amiért látszólag nem volt elég akció a két favorit között. Ne felejtsük el, hogy 1500 méter felett a magaslati hatás befolyásolja a teljesítményt, 2000 méter közelében ez akár 10 százaléknyi teljesítménycsökkenést eredményezhet. Nehéz megítélni, hogy a 3. héten 4 óra tekerés után kire hogyan hatott a magaslat. Aki tekert már fel 2000 méter fölé, tudja, miről beszélek. Főleg ha sietett is.

Contador és Schleck nem bírt egymással a Tourmalet-n

2010.07.23. - A várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelmet hozott a Tour de France utolsó, a Tourmalet legendás emelkedőjén zárult szakasza. A 18km-es hegyen a mezőnyből kimagasló, az összetett elsőségért küzdő Contador-Schleck páros azonban nem bírt egymással, így az összetett állása nem változott. A több, mint 10 km-en keresztül tartó harc után a sárga trikós Contador már nem hajtott a győzelemért, így Andy a szakaszgyőzelemmel vigasztalódhatott!

Tour Tech: Séta a boxutcában

2010.07.23. - Ismét sétát tehetünk az idei Tour de France technikai csemegéi között, mint mindig sok különleges és eddig még nem bemutatott bringát lehet megcsodálni, amit a peloton versenyzői éles körülmények közt tesztelnek. Contador a Zipp kerekét Tune gyorszárakkal tartja helyén. A Sky-nál már a Giron is láthattuk a francia O.Symetric tányérokat felszereve.