Székely Körverseny: osztrák dominancia a királyetapon, Valter Attila 9.

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 11. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A királyetappal folytatódott a 2017-es Székely Körverseny. A szakaszt az osztrák Patrick Bosman (Hrinkow Advarics) nyerte, összetettben csapattársa Christian Mager (Hrinkow Advarics) vette át a vezetést.

Hetvenhat kerekes vágott neki az etapnak, mely Székelyudvarhelyről indulva a Libántető kétszeri érintésével Csíkszeredában zárult. A táv 169,3 kilométer volt.


A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, az első gyorsasági részhajrát Bernárd Bendegúz (Kőbánya Cycling) nyerte, aki Sergii Movchan (Lviv) társaságában lépett el a mezőnytől. A Libántető első mászásakkor Mathias Grick (WSA-Greenlife) és Stevan Klisuric (Szerbia) zárkózott fel hozzájuk. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Libántetőre először Grick, majd másodjára Movchan ért fel elsőként, az osztrák Hrinkow Advarics csapata által vezetett főmezőny azonban végig kontroll alatt tartotta a szökést. A nap utolsó emelkedője a Cekend előtt meg is fogták az elől tekerőket, a mezőny darabjaira hullott, mindössze egy huszonkét fős sor maradt az élen.


A hajrát a Hrinkow sora vezette fel ennek megfelelően Patrick Bosman (Hrinkow Advarics) nyerte a szakaszt Christian Mager (Hrinkow Advarics) és Nicolae Tanovitchii (Tusnad-Drag) előtt. Valter Attila (Cube-Csömör) ezúttal is kiválóan versenyzett a kilencedik helyen zárta a napot. Kiss Gergely (Epronex Bike Hungary) és Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) minimális hátránnyal a 11. és a 19. pozícióban érkeztek.


Összetettben Christian Mager (Hrinkow Advarics) vette át a vezetést, előnye mindössze két másodperc az eddigi éllovas Nicolae Tanovitchii (Tusnad-Drag) előtt. Valter Attila (Cube-Csömör) harmincöt másodperc hátránnyal a tizedik, ezzel továbbra is ő viselheti a legjobb magyarnak járó zöld trikót.


A verseny két félszakasszal zárul, a 3A szakasz során egy 6,2 kilométeres egyéni időfutam, majd délután egy 125 kilométeres mezőnyszakasz vár a kerekesekre.


A teljes eredménylisták megtalálhatóak a letöltéseknél!
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések