Számokban a 2018-as szezon

E-mail  Nyomtatás
2019. január 02. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Az ausztrál Bay Crits-sorozattal kezdetét vette a 2019-es országúti szezon, de még mielőtt az új idényre összpontosítanánk, nézzünk egy kicsit vissza az óév eseményeire a számok tükrében.

76 – Ennyi győzelemmel zárt a belga Quick-Step Floors csapata, amely természetesen a férfi mezőny legsikeresebb sorává tette őket. Az első diadal Elia Viviani nevéhez fűződött még januárban a Tour Down Underen, és nem is volt olyan hónap, amikor ne ünnepelhettek volna egészen októberig, amikor is Fabio Jakobsen a Guangxi Körversenyen feltette a pontot az i-re.

 

Diavetítéshez kattints a képre


18
– Maradva a Quick-Stepnél, egyénileg Elia Viviani volt a legeredményesebb kerékpáros, nem kevesebb, mint tizennyolc győzelemmel. Nyert szakaszt a Tour Down Underen, hazája körversenyén a Giro d’Italián, az olasz nemzeti bajnokságon sem talált legyőzőre, és a Vueltáról sem éppen üres kézzel térhetett haza.


13 – A női mezőny legjobbja Annemiek van Vlauten győzelmeinek száma. A holland kiválóság pályafutása során első alkalommal nyerte meg a Giro Rosát, ráadásul a női WorldTour egyéni rangsorának élén zárva a világbajnokságon is sikerült egy aranyérmet szereznie.


4329.99 – Éppen ennyi ponttal nyerte meg a női WorldTour-sorozat csapatversenyét a holland Boels-Dolmans sora. Habár a Mitchelton-Scott több győzelemmel büszkélkedhet, de a WorldTorban a holland csapat dominált, így a végső győzelem is az övék lett. A huszonnégy megmérettetésből nyolcszor állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.


6350 – 6350 kilométert tekert versenykörülmények között a WaowDeals kerekese Anosuka Koster. Hatvankét versenynapjával toronymagasan a legtöbb viadalt abszolváló női kerekes volt Ausztráliában indítva az évet és Belgiumban zárva azt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


14260 – 14260 kilométert teljesített a férfi mezőnyben kilencven versenynapot abszolváló Alessandro De Marchi, aki ezzel a teljesítménnyel elég sokáig eljutott volna egy földkerülő expedíció során is.


80 – Chris Froome éppen 80 kilométert töltött szökésben a Giro d’Italia tizenkilencedik mindent eldöntő, legendás szakaszán. A verseny nem éppen a legjobban kezdődött számára, végül azonban a bátor támadás megkoronázásaként megnyerte az összetettet.


91 – Gorka Izagirre még Alessandro De Marchinál is több versenynapot tudhat magáénak, bár kilométerekben elmarad társától, de egy évben 91 napot versenyezni azért nem mindennapos dolog.


48 – Annemiek van Vlauten 48 perc alatt tekert fel Monte Zoncolan emelkedőjére a Giro Rosa királyszakaszán. A legendás kaptató mindössze másodszor került a hölgyek útjába, ráadásul több mint húsz évvel az első mászást követően. Van Vlauten ezen a napon rázta le magáról Ashleigh Moolman-Pasiot és nyerte meg az összetettet.


20 – Az Adam Hansen által zsinórban teljesített háromhetes körversenyek száma. A Lotto-Soudal ausztrál kerekese a 2011-es Vuelta a Espanán kezdte nagy sorozatát, amely a 2018-as Girón zárult. Ezen időszak alatt a három körversenyen mintegy 70000 kilométert és 419 versenynapot abszolvált.

 

Diavetítéshez kattints a képre


37,8 – 37,8 kilométer/órás átlaggal nyerte meg a 2018-as Francia Körversenyt Geraint Thomas. A wales-i kerekes pályafutása során első ízben diadalmaskodott a Touron miután a második héten átvette a sárga trikót. Sokáig úgy vélték, hogy a címvédő Chris Froome lehet a végső győztes, de Thomas jobbnak bizonyult a hegyekben csapattársánál.


40 – Mathew Hayman a legidősebb versenyzőként vág neki a 2019-es idénynek bár a Tour Down Undert követően visszavonul, ezzel a Párizs-Roubaix egykori győztese átadja címét Roy Curvers-nek, aki harminckilenc évesen a szezon végén szintén befejezi pályafutását.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések