Szalontay Sándor kilencedikként zárt a hongkongi pályakerékpáros világkupa sprint számában

E-mail  Nyomtatás
2019. január 27.
  |   Szerző: velo.hu

Lovassy Krisztián Scratchben való remeklését követően Szalontay Sándor is előrukkolt egy top 10-es helyezéssel a hongkongi pályakerékpáros világkupán.

A 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat hongkongi záró fordulójának utolsó napján Szalontay Sándor Sprintben volt érdekelt.


A selejtezőben a magyar kerekes fantasztikus időt ért el, a 200 méteres leborítást 9.923 alatt abszolválta, amivel a negyedik helyen, egyenes ágon került be a legjobb tizenhat közzé. A selejtező legjobb idejét a trinidadi Njisane Philipp érte el 9.827-el.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A legjobb tizenhat között nem volt könnyű dolga, hisz a szám egyik legnagyobb neve a holland Theo Bos várt rá, aki sajnos igazolta a papírformát és 46 ezreddel felülmúlta Sándort. Bos nincs rossz formában, hisz előző nap éppen ő nyerte a Keirint.


Mivel a leborításnál Szalontay a legjobb nyolcba be nem jutó versenyzők közül a legjobb időt érte el, így végül az előkelő kilencedik helyen zárt, ami 250 világkupa pontot ér.

 

A számot az ausztrál Thomas Clarke nyerte a döntőben honfitársát James Bristert legyőzve, míg a bronzcsatából a kínai Chao Xu került ki győztesen.

 

A világkupa összetettjében az ausztrál Matthew Glaetzer diadalmaskodott, Szalontay Sándor 616 ponttal a 20. helyen zárt.

 


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések