Szalontay Sándor a Sprint számban is tizedikként végzett az új-zélandi pályakerékpáros világkupán

E-mail  Nyomtatás
2019. január 20.
  |   Szerző: velo.hu

A Keirinben mutatott remek teljesítményét követően a Sprint számban is az előkelő tizedik helyen zárt a Cambridge-i pályakerékpáros világkupán Szalontay Sándor.

A magyar versenyző 9.79-et repesztve a nyolcadik legjobb időt érte el a kvalifikációban, mindössze két hellyel elmaradva az első hattól, akik automatikusan bekerültek a legjobb tizenhat közzé. A 200 méteres leborítást a lengyel Mateusz Rudyk nyerte 9.638-al.


A tizenhatba kerülésért az orosz Alexey Nosov következett, akit le is győzött a magyar sprinter, így a legjobb tizenhat közzé került. Ott a 2018-as Ázsia Játékok csapatsprintjében aranyérmet szerző Xu Chao várt Sándorra, aki sajnos megállította, bár a kettőjük közötti 24 ezred másodperces differencia igencsak minimálisnak tekinthető.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mivel a leborításnál Szalontay a legjobb nyolcba be nem jutó versenyzők közül a második legjobb időt érte el, így végül az előkelő a tizedik helyen zárt, ami 225 világkupa pontot ér.


A számot az ausztrál Nathan Hart nyerte a döntőben a lengyel Mateusz Rudyk legyőzésével, míg a bronzcsatából a francia Sebastien Vigier került ki győztesen.


A világkupa összetettjében az ausztrál Matthew Glaetzer vezet, Szalontay Sándor 366 ponttal a 28.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Eközben Lovassy Krisztiánnak az Omniumban szoríthattunk. A Scratch számot, az eliminációs versenyt és a tempó versenyt egyaránt a 16. helyen zárta, a záró pontversenyben pedig 14. lett, ezzel összetettben a 18. helyen végzett 33 pontot gyűjtve, ami 100 világkupa pontot jelent. Az Omniumot a svájci Claudio Imhof nyerte. A világkupa összetettjében a görög Christos Volikakis vezet, Krisztián 500 ponttal a 17. helyről várja a folytatást.


A pályakerékpáros világkupa-sorozat január 25. és 27. között Hongkongban zárul, ahol természetesen mindkét magyar fiú érdekelt lesz.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések