Szakács Milán és Szarka Viktória nyerték az OrfűMad Triatlon-Quadratlon Multisport Fesztivált + eredménylista + képgaléria + VIDEÓ

E-mail  Nyomtatás
2015. május 23. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

Május 16-án rendezték meg az OrfűMad Triatlon-Quadratlon Multisport Fesztivált amelynek keretében a különböző távokon 170 versenyző állt rajthoz. A verseny történelmében először vonták be a megmérettetésbe a Quadratlonon keresztül a kajakosokat is.

A szervezők döntésének köszönhetően – a délelőtti rajtot délutánra halasztották - szerencsés időjárás fogadta az OrfűMad résztvevőit, hiszen nem sokkal a rajt előtt állt el az eső, így kellemes időben dördült el a startpisztoly a Pécsi-tó partjánál. A bójákkal kijelölt háromszög alakú úszó pályán a középtávra – vagyis az OrfűMad leghosszabb távjára, amely egy fél Ironmannek felel meg - vállalkozóknak 1800 méter, vagyis két kör, míg a rövidtávosoknak és a quadratlonosoknak fele ennyi volt a táv. Ebben a számban a középtávon Szakács Milán (Budaörsi Triatlon Klub Egyesület) volt a leggyorsabb, aki egyedüliként teljesítette fél órán belül a távot.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az úszás után következhetett a leghosszabb szám, a kerékpár, amely a környéken kijelölt 28 kilométeres, egészen komoly szintkülönbségeket (a középtávra vállalkozóknak 820 métert kellett leküzdeniük) tartalmazó pályán, két frissítőponttal került megrendezésre. A középtávosokra három kör, 84 kilométer várt, ahol meredek domboknak köszönhetően már komolyabb különbségek alakultak ki a végső dobogósok között is. Szakács Milán tovább növelte előnyét, aki ismét egyedüliként ment be a bűvös hármas szám alá, 2 óra 57 percet kerékpározott ami 28 km/h fölötti átlagnak felel meg. Hozzá legközelebb az úszáshoz hasonlóan, Harangi Ariel volt, de már 7 perc fölötti hátrány könyvelhetett el. Meglepően sokan voltak, akik profi időfutam kerékpárral tekerték végig a távot.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A triatlonistáknak hagyományosan a futás volt az utolsó szám, a főszereplő ismét a Pécsi-tó, pontosabban a körülötte kijelölt 6-6,5 kilométeres futópálya, amely már szintemelkedést csak minimálisan tartalmazott, de valószínűleg a kerékpár után ezt nem is bánták a résztvevők. A végső győztes Szakács Milán lett, aki bár ebben a számban teljesített a leggyengébben (legjobb körében is csak az ötödik időt futotta), a kerékpárban összegyűjtött előnyének köszönhetően abszolút győztes lett 4 óra 28 perc 23 másodperces idővel. Második Süle Dénes lett, aki Harangi Arieltől vette el az ezüstérmet érő pozíciót.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Quadratlonosok között izgalmasabb verseny alakult ki. Gröger Mátyás csak az ötödik helyen fejezte be az úszást, de aztán számról-számra javított helyezésén, végül 2 óra 6 perc 31 másodperccel nyerte az abszolút Quadratlont, Kassai Álmos és Varga István előtt. Érdekesség, hogy Álmos „civilben” a Honvédban többek között Gröger Mátyás kajak edzője, Varga István pedig a székesfehérvári Kerékpár Diszkont ügyvezetője.


A nők között középtávon Szarka Viktória (6:14:39) diadalmaskodott Bunzel Lívia előtt. Quadratlonban Horváth Lilla volt a legerősebb Bodolai Fannit és Jillek Ritát megelőzve.
A versenyen a hagyományos egyéni mellett váltóban is lehetett indulni. A szervezők remélik, hogy ezzel és a Quadratlon beépítésével sikerült felkelteni az érdeklődést a nyári sprint Quadratlon Európa Bajnokságra, amelyet augusztus 30-án Balatonakalin rendeznek meg
Összekötöttük a rendezvényt a Quadratlonnal, amely gyakorlatilag a Triatlon megfűszerezése a Kajakkal. Reméljük sokaknak megtetszett ez a kevésbé ismert sportág és sokan eljönnek a nyári Európa Bajnokságra is. (…) Az eseményt jövőre is megrendezzük, akkor már 300 indulóra számítunk” – mondta Schmuck Ádám, az OrfűMad szervezője.

 

A képgalériához kattints IDE.

 

Az eredménylisták megtalálhatóak a letölthető dokumentumok között.
 

Videó a versenyről:

 


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések