VIDEÓK - Shimano DEORE XT DI2: elektromos váltás a hegyikerékpározás megváltoztatásáért

E-mail  Nyomtatás
2016. december 31. szombat
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Shimano Deore XT Di2 váltószett immáron mindenki számára elérhetővé teszi a korszerű váltást.

Az új Shimano Deore XT Di2 váltószett a Shimano XTR Di2 és a Di2 országúti változata által szerzett tapasztalatok gyümölcse. A Di2 jól képviseli a cég elkötelezettségét, melynek célja, hogy minden hegyikerékpáros számára elérhetővé válhasson ez a korszerű technológia.


A Deore XT Di2 energiát visz a kerékpározásba

 


A Shimano Di2 (Digital Integrated Intelligence – digitális integrált intelligencia) egy rendkívül megbízható elektronikus fokozatváltó rendszer, amely gyors és pontos váltást tesz lehetővé egyetlen gombnyomással. A végtelenségig programozható váltási opció teljes irányítást enged a kerékpárosnak, ezáltal optimálisan testre szabható, és könnyen kezelhető.


Azonnali választ ad

 


A váltókar és a váltó(k) közötti elektronikus jelek azonnali hozzáférést engednek a fokozatok széles köréhez, így a kerékpárosok könnyedén reagálhatnak a hirtelen terepváltozásra. A Deore XT Di2 váltómotorja azonnal reagál a kerékpáros utasításaira. Az első váltó önmagát szabályozza, így a kerékpárosnak nem kell aggódnia az elállítódás miatt.


Intelligens váltás

 


A beépített Synchro Shift technológia lényegében a több lánctányéros meghajtás áttételezésének előnyeit ötvözi az egygombos váltás egyszerűségével. Vagy a kerékpáros dönti el, hogy az első váltó mikor váltson, vagy opcionálisan beprogramozható úgy, hogy a rendszer automatikusan kiválassza az optimális első lánctányér és a hátsó fog kombinációt.


Tökéletes illeszkedés

 


A Di2 váltók beállíthatóak a kerékpárosok egyedi markolatához és kézméretéhez, valamint az előnyben részesített váltási irányhoz igazíthatók. Ez gyors, könnyed fokozatváltást tesz lehetővé anélkül, hogy a kerékpárosnak fogást kellene váltania a kormányon. A Shimano E-tube program beállítja és szabályozza a Di2 váltási jellemzőit, hogy azok a váltási preferenciákhoz igazíthatók legyenek.


Utasítások a kerékpárostól


A Deore XT Di2 váltórendszer programozható Macról, PC-ről vagy akár okostelefonról is az ehhez kapcsolódó Shimano E-tube alkalmazással. A Di2 lítium-ion akkumulátora kapható belső vagy külsőleg felszerelhető opcióként, ráadásul kompatibilis a D-fly vezeték nélküli rendszerrel.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések