Shimano 2014 napok - 6. rész: A trekking Deore család

E-mail  Nyomtatás
2013. május 04. szombat
Címkék:

Hétvégén sem állunk le az újdonságok bemutatásával, ezért jöjjön most a túrázóknek, trekkingeseknek szánt érdekességek. Név szerint az új Deore család!

 

Annyi újdonsággal jelentkezik idén is a Shimano, hogy egy egész hetet szentelünk a híreknek! Minden nap más-más érdekességet mutatunk be nektek, melyek egy része már idéntől, mások pedig jövő évtől lesznek kaphatóak!

Diavetítéshez kattints a képre

Már évekkel ezelőtt elvált a trekkinges vonal a montitól, hiszen mind kinézetben, mind tudásban teljesen más a két célcsoport. A Deore jelenleg is fut mindkét vonalon, de az alkatrészek különböznek, és jelölésben is ott a "T" betű a megkülönböztetésnek.

 

FC-T611

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az LX vonalat követi az új Deore hajtómű is letisztult vonalaival, és anodizált felületkezelésével. Természetesen két részes kivitelű, így felsőbb kategóriás trekkingekben is megállja a helyét, na nem mintha szüksége lenne a túrázóknak ennyire merev hajtóműre. 10 sebességes lett már ez a szett is, és kétféle áttétellel lehet majd megvásárolni: 48/36/26T, és 44/32/22T. Mindkettő láncvédővel is fel lesz szerelve a tisztaság megőrzésének érdekében.

 

RD-T610

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hátsó váltó is széles pantográfot, javítva a váltás teljesítményét, és ehhez jön még hozzá a "double servo" áttétel arány, ami még könnyebb, és finomabb működést eredményez. Csak hosszú kanalas, azaz SGS kivitelű lesz.

 

FD-T610

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Ahogy már megszoktuk, alsó és felső bilinccsel is kapható lesz az első váltó, szintén 10-es rendszerhez illeszkedve. Kialakítása nagyobb sárférőhelyet biztosít, ami cross trekkingek esetében jól jöhet.

 

SL-T610

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Light Action váltással rendelkeznek az új váltókarok, és 2 Way Release működésűek, azaz a kis kart előre nyomva, és hátra tolva is lehet a kisebb lánckerekek felé váltani. OGD, vagyis Optical Gear Display mutatja az aktuális sebességi fokozatokat.

 

CS-HG62

 

A fogaskoszorú is 10 sebességes, és HG-X láncokkal kompatibilis. Kétféle kiosztással kerül forgalomba: 11-32T, és 11-34T.

 

BR-T615

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hidraulikus fékkar az XT-re hasonlít, csak nem két, hanem három ujjas hosszúságú fékkarral van felszerelve. Felszerelését könnyíti hogy nyitható bilincses, és megkapta a One Way Bleeding olajkört is, amit pofonegyszerű légteleníteni, és hát gyakori használat mellett azért évente érdemes az olajat lecserélni a tárcsafékekben is!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A fék nyomáspontja imbuszkulccsal állítható, és akár I-Spec kivitelben is elérhető, így a váltókart fel lehet szerelni a fékkar bilincsére, így nem foglal plusz helyet a kormányon.

 

BR-T610

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Persze sokan nem használnak városi bringán, vagy trekkingen tárcsaféket, ezért V-fék szettet is kínál a Shimano a Deore családon belül. A fékkar két, vagy három ujjas lehet, de I-Spec kompatibilis! A fékkar elengedésekor keletkező koppanást csillapítóval teszik hangtalanná.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Kétféle fékbetétet is fognak kínálni hozzá. Az egyik az S70C, a másik pedig a kifejezetten esős időkre tervezett M70CT4.

 

 

A szett minden eleme kapható lesz fekete, illetve ezüst színben is.
 

A Shimano termékek forgalmazója a Paul-Lange Hungary Kft.
Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Hétfői hírünket az XTR újdonságokról ITT találod!
Keddi hírünket az új Ultegra szettről ITT találod!
Szerdai hírünket a montis kerékszettekről ITT találod!
Csütörtöki hírünket a Deore, és Altus szettekről ITT találod!

Pénteki hírünket a Claris szettről ITT találod!

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések