Segíts TE is összedobni Sanyika új bringáját!

E-mail  Nyomtatás
2015. augusztus 15. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

 Érdekes megkeresés érkezett szerkesztőségönkhöz, melyben a jelenlegi legsikeresebb magyar pályakerékpáros, Szalontay Sándor új kerékpárjához kér ÁTMENETI segítséget csapata a sportág rajongóitól. 

 

Diavetítéshez kattints a képre

"Sanyinak égető szüksége van mielőbb egy versenyképes pályakerékpárra. Jelenleg nincs neki ilyen, amikor az UCI központból hazajött, az addig használt kerékpárt ott kellett hagynia. Szeretnénk neki most egy ugyanolyan bringát venni, amit már használt korábban és amivel a világ legjobbjai is versenyeznek.  Enélkül versenyképtelen lehet a nemzetközi mezőnyben és viadalokon. A Magyar Kerékpáros Szövetség igéretet tett, hogy az EMMI-től kapott támogatásból megveszik ezt a kerékpárt. Be is adták az igényt a MOB-hoz, de a pénz átutalásának átfutási ideje viszont 3-4 hónap minimum. Sanyinak 2-3 héten belül kell a kerékpár, hogy az Európa-Bajnokságon már azzal indulhasson.


Ezért a Klubunk úgy döntött, hogy a kerékpársportot szerető és Sanyit támogató magánszemélyek segítségével összegyűjtjük a pénzt, megelőlegezzük az összeget, hogy hamar megvehessük a kerékpárt és amikor a MOB/MKSZ kifizeti a klubnak a pénzt, akkor mindenki visszakapja azt, amit kölcsönadott. A szükséges összeg összesen 3,2 millió forint. Ez tartalmazza a LOOK pálya vázat (lásd a képen), a versenykerekeket és pár garnitúra gumit is. A vázat közvetlenül a gyárból rendeljük a legkedvezőbb áron. Eddig 1,5 millió forint gyűlt össze, reméljük ezzel a hírrel szélesebb körben is tudomást szereznek az akcióról és gyorsan összejön a maradék pénz." - értékelte részletesen a helyezetet szerkesztőségünknek, Dr. Bátorfi Béla, Sanyi klubjának elnöke.

 

"A magyar kerékpársport minden tehetsége nagyon fontos számunkra, hiszen ha nincs jó versenyző és nemzetközi részvétel, eredmény, cikkeket is nehezebb írni rövid és hosszú távon is. Sanyi már bizonyította, hogy megfelelő háttér körülményekkel ott lehet a világ élvonalában, áldozatos munkát végez évek óta ezért. Nem lehet, hogy a kerékpáron múljon az eredménye! A pálya sprintereknél minden századmásodperc számít, ezért elengedhetetlen egy csúcskategóriás bringa számára. Egyáltalán nem tartok tőle, hogy a szövetség és a klub ne rendezné a lehető legrövidebb időn belül a kölcsönök visszadását, ezért a VELO.hu 300.000 Ft-ot ad kölcsön a klubnak Sanyi új kerékpárjához. Bízom benne, hogy a következő pályakerékpáros VB televíziós közvetítése során, rengeteg nézőnek köszönhetem majd meg kommentátorként én is a segítséget, amit Sanyi bringájáért tettek." - mondta el Szilasi László, a VELO.hu alapítója és a Sport 1 Tv csatorna kerékpáros VB közvetítésének kommentárora. 


Aki szeretne segíteni, annak a  Dr.Bátorfi-Agria KTK. számlájára kell utalni a pénzeket, a közlemény rovatba azt kell beírni, hogy "Szalontay Sanyi" . MIindenki kap a klubtól egy igazolást a befizetett összegről és egy igérvényt, hogy amint fizet a szövetség, de legkésőbb egy éven belül, vissza kapják a pénzt. A klub számlaszáma: Dr.Bátorfi-Agria KTK., OTP Bank, 11714006-20460729


A kölcsönadott összeg alsó határa 50.000 Ft, de támogatásként bármilyen kis összeget is elfogadnak. Azaz, az 50.000 Ft alatti tételeket adományként, nem pedig kölcsönként kezelik. A befolyó pénz 100%-ban csak és kizárólag Sanyi kerékpárjára fordítják.

 

További információ a agriaktk@gmail.com címen kérhető.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2015.09.04. 12:25
Most, hogy visszakerült az UCI központba, mi lesz a kerékpárral és a pénzzel?

2015.08.23. 22:38
miért is nem verseny előtt 3 nappal jutott eszükbe. vagy akkor majd feltűnnek újabb váratlan kiadások :-) bár lehet csak arra nem számítottak hogy itt ennyi ideig tart aláírni vmit. azt meg csak remélni lehet hogy tényleg vissza lesz ez térítve, és az eddig elhintett támogatási összegek egy része nem sarkalló blöff. további sportsikereket!

2015.08.19. 04:02
Az új szövi megoldja ezt a régi problémát Pottó. Ezért lett az új rendszer az új elnökkel megválasztva. Vagy nem oldják meg ezek az újak sem? Akkor dőlhetünk mélyebben a kardunkba.

2015.08.18. 21:25
Magyarországon akkor lesz kerékpársport ha úgy fog működni mint az átkosban ......hogy lesznek klubok vagy egyesületek, akiknek van pénzük, van technikájuk, és van edzőjük aki felkészíti a versenyző jelölteket és tudják hogy mit akarnak velük kezdeni, és ezt miből fogják megtenni. De ez így csak egy gitt rágás, mert mindenki más fa.......val akarja verni a csalánt. Ennek így semmi értelme, ez tragédia!

2015.08.17. 11:29
1 (1) Jeffrey HOOGLAND Netherlands 22 587
53 (47) Sándor SZALONTAY Hungary 25 256. Ez a jelenlegi világranglista állása. Innentől világkupákon kell résztvenni a z olimpiai qvalifikációhoz. Erre is el kell kezdeni gyüjteni hamarosan mert a kerékpár csak magában nem ér semmit.

2015.08.17. 11:22
Bocsánat Fejes Gabi

2015.08.17. 11:22
Fejed Gabi is a Batorfi csapat tagja volt.Egyébként az UCI-tól is meglehet vásárolni a már "használt" kerékpárt, közel nem ennyiért.

2015.08.17. 10:24
Lehet jobban kellett volna figyelni a házirendre és nem "hazajönni" az UCI központból...

2015.08.17. 08:47
A pontosság kedvéért anno nem a Kusztor Péter részvételéhez kellett a pénz, hanem a Fejes Gáboréhoz:
http://www.velo.hu/segits-te-is-hogy-lehessen-magyar-indulo-a-vilagbajnoksagon.html

2015.08.16. 21:16
Minden elismerésem azoknak az embereknek, akik tudnak ilyen összegeket kölcsönadni úgy, hogy majd megkapják.


És csak kérdezem csak:
Miért kell 90-120 napot várni egy átutalásra?
Állítólag kiemelt támogatást kap a kerékpár - miért kell várni ennyit? Nincs ott egy elvtárs, aki aláírná az utalást?
Nincs Vis Major alap? Miért nincs?
Pár éve ugyan ezeken az oldalakon annak örülhettünk, hogy összedobhatjuk a pénzt Kusztinak, hogy ki tudjon menni a VB-re, mert a szöveccségnek nem volt pénze ilyen célra. Azóta másik szöveccség van, állítólag van pénz a sportban. Mi változott?

A szöveccség szakemberi közül senkinek nem jutott eszébe, hogy bármi történhet a kerékpárral, és ha már tehetséges a mi srácunk, akkor legyen már neki tartalékgépe?
Mikor is lett hazazavarva Sanyi? JÚNIUSBAN, ha jól emlékszem. Azóta nem merült fel senkiben, hogy ha versenyre megy, akkor nem egy 56 éves acélvázzal kéne odaállni???

Tényleg érdekelne, hogy mi változott, és hogy a nekem eszembe jutó kérdések miért nem merültek fel a hozzáértő szakemberekben...

2015.08.16. 20:11
Mi kerul ezen a bringan 3.2 millio forintba? - hogy egy klasszikust idezzek. :D

>"Szerintem semmi szégyelnivaló nincs abban, ha egy klub elnöke nem rakja bele minden adódó helyzetbe a saját magánvagyonát."
Abban nincs. Sot!! Nagyon gaz lenne, ha maganvagyonbol kellene erre kolteni. Meg Tinkov se kolt abbol. (A cege kolt ra.) Hitelbol is letezik banki hitel is. :)

Ha nem adok penzt smucig ***i vagyok, ha adok, akkor balek. Ha csak 40000-et tudok adni, akkor meg ultra nagy balek.

EZ AZ UGY BIZONY IGY AHOGY VAN NAGYON SZOMORU. :|

2015.08.16. 08:22
Sziasztok,

Amíg itt megy a hőzöngés, addig is fontos megjegyezni, hogy tegnap délután, szépen csendben 800 e Ft gyűlt össze, tehát a többség azzal tölti az időt, hogy segítsen.

Szerintem semmi szégyelnivaló nincs abban, ha egy klub elnöke nem rakja bele minden adódó helyzetbe a saját magánvagyonát. Egy klub nem erről kell, hogy szóljon. Nem kell mnidig felülről, erőből cselekedni egy elnöknek.

Azok, akik segítenek, a jövőben saját sikerükként is élik majd meg Sanyika sikereit.

Tegnapi edzésen három srácot kérdeztem a kvöetkezőkről:
Voltál már pályaversenyen itthon? Mindhárom válasz NEM.
Kijönnél a pálya OB-ra, azok után, ha támogattad a Sanyika bringáját? Mindhárom válasz IGEN.
Nézted már a pálya világbajnokságot a TV-ben? Mindhárom válasz NEM.
Néznéd amiatt, hogy te is támogattad Sanyikát? Mindhárom válasz IGEN.

Bár a felmérés a 3 fő miatt nem számít reprezentatívnak, de azért szerintem elég sokatmondó...

2015.08.15. 22:45
Ha a cikk lényege, hogy a Velo.hu - egyébként remek- cselekedetenek teret adjon, akkor rendben van.
Minden más esetben: szégyen...
Csak félve kérdezem, van még lejjebb a magyar kerékpársportban?

2015.08.15. 22:06
Bátorfi szponzor Úr!
Mennyi is volt a cég tavalyi bevétele?
Mennyi vissza nem térítendő állami támogatást kapott a kedves
kuncsaftjától?
Abból hány száz(ezer) ilyen masina jön ki?
Nagyvonalúság ugyebár?

2015.08.15. 20:20
Minarik Ede :-)

2015.08.15. 19:55
ne már, ez tényleg ...1 éven belül vissza fizetik, Bátorfi úr ébresztő! Az én lelkiismeretemen mulik ez az ember tehetsége ... kösz szépen ! annó ki segitett a tehetségeknek? pl Zaka István és sorolhatnám...

2015.08.15. 17:03
Na ne! Ez valami vicc? Bátorfi úr nyugodtan kölcsönadhatná a csapatának ezt az összeget.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések