Scott Electric SK-eRide: a kerékpár, amellyel akár síelni is elindulhatunk

E-mail  Nyomtatás
2019. február 18. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Amikor a tavasz közeledtével a hegyi utakat hó borítja a sípályák még mindig nagyon vonzóak. De miként juthatnánk el oda anélkül, hogy amire odaérnénk, az összes energiánkat felhasználjuk? Erre kínál egy egyedülálló megoldást a Scott Electric SK-eRide kerékpár.

 

Diavetítéshez kattints a képre

„Az egész projekt kiindulópontja az volt, hogy miként lehetne eljutni egy sípályára az ajtónk küszöbéről – mondta Christian Holweck a Scott egyik fejlesztési szakembere. – Fontosnak tartjuk a széndioxid kibocsájtás csökkentését tehát, hogy ne a tömegközlekedésben és ne is a saját autónkban gondolkozzunk. Sokáig kerestem annak a módját, hogy miként kapcsolhatnám össze a két legnagyobb szenvedélyem a kerékpározást és a síelést. A Scott Electric SK-eRide egy tökéletes megoldást kínál.”


Az elektromos kerékpárral gyakorlatilag bármit elszállíthatunk, aminek a meghatározott értéken belül van a súlya és stabilan felszerelhetjük a bringán található számos csomagrögzítési pontra, legyen az síléc, sícipő, hegymászó kötél, táska vagy akár egy kávéfőző. A tervezés során fontos pont volt, hogy a csomagok elhelyezése minél kevesebb időt vegyen igénybe, azaz ne azzal teljenek a percek, hogy mit hová és hogyan pakoljunk fel. A másik fontos dolog a hozzáférhetőség. Az időjárási körülmények által akár mínusz tizenöt fokban is könnyen felpakolhatóak a csomagok, nem kell kesztyűben az apró dolgokkal babrálni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem azt kell előtérbe helyezni, hogy milyen nehéz is eljutni egyik pontból a másikba, hanem, hogy mennyire érdekes és kalandokkal teli lehet egy ilyen utazás. A legfontosabb, hogy ne leizzadva, kitikkadva jussunk el a sípályára épp azért, hogy teljes erőnkkel élvezhessük a síelést.

 


Felszereltség:

  • Váz: Axis EVO Alloy
  • Felfüggesztés: TwinLoc
  • Első felfüggesztés: SR Suntour XCR34 Air 120mm villa
  • Hátsó felfüggesztés: SCOTT 3 modes, 120-85-0mm
  • Elektromos rendszer: Shimano E8000, 500Wh, 70Nm, 250W
  • Kiegészítők: Syncros
  • Világítás: Supernova M99 mini
  • Tároló, tartó egységek: Thule, Reveleate, CrossCall trekker-X4
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések