Rüdiger Selig nyerte a Szlovák Kör második szakaszát, Valter Attila az összetett 14. helyéről várja a folytatást

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 15. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Rózsahegy és Máriatölgyes között egy újabb nehéz hegyi szakasszal folytatódott a 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny, melyen a Kőbánya Cycling Team és a Pannon Cycling Team csapatai is részt vesznek.

Mint arról mi is beszámoltunk Valter Attila (Pannon Cycling Team) káprázatos teljesítményt nyújtva harmadikként zárta a verseny első mezőnyszakaszát Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Ben Hermans (Belgium) mögött.


A harmadik nap során a viadal leghosszabb szakasza következett, hisz Rózsahegy és Máriatölgyes között 191,7 kilométer várt a mezőnyre. A rajtot követően megindultak a próbálkozások, ám az első emelkedő tetejéig életképes elmenés nem tudott kialakulni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lejtmenetben ellenben egy öt fős sor szakadt el, nevezetesen Umberto Orsini (Bardian-CSF), Sergey Silov (Gazprom-RusVelo), Vojtěch Hačecký (Elkov-Author), Vitalij Buts (Team Hurom) és Florian Stork (Németország), akiket a Quick-Step Floors és a belga nemzeti válogatott igyekezett rövid pórázon tartani.


A hét emelkedő rendesen megrostálta a mezőnyt, a szakasz azonban síkon, érdekes módon egy futballstadion atlétikai rekortánján zárult.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A szökevények megfogását követően több részre szakadt a mezőny, majd egy öt fős sor lépett el, akik tíz másodperc előnnyel haza is értek, a győzelmet a német Rüdiger Selig (Bora-hansgrohe) szerezte meg a regnáló belga bajnok Yves Lampaert (Quick-Step Floors) és a cseh Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) előtt.


A főmezőnnyel csak Dina Márton (Pannon Cycling Team) valamint a Kőbánya Cycling Team olasz légiósa Alberto Marengo tudott megérkezni tíz másodperces hátránnyal, a szakaszt az összetett harmadik helyén kezdő Valter Attila (Pannon Cycling Team) harminc másodpercet kapott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Összetettben továbbra is Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) vezet tizenhat másodperccel a címvédő Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) előtt. Valter Attila (Pannon Cycling Team) negyvenhat másodperces hátránnyal a tizennegyedik, Dina Márton (Pannon Cycling Team) 1 perc 19-el lemaradással huszonhatodik. Valter a fiatalok versenyében a harmadik helyre csúszott vissza.


A Szlovák Körverseny Máriatölgyes és Nyitra között egy 180,6 kilométeres szakasszal folytatódik, a penzum három kategorizált emelkedőt tartogat, de az etap vége már a sprintereknek kedvezhet.


A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!


Fotók: © Jan Melicher, Igor Stancik / Tour of Slovakia
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések