AJÁNLÓ: Április 27-28-án ismét Fertő-tavi országúti kerékpáros maraton

2019. március 13. szerda
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

 Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Április 27-28-án ismét várja a magyarokat a 28.Fertő-tavi kerékpár maraton, mely az idei Austria Top-Tour nyitó állomása is egyben. A szombati napon egyenkénti és páros időfutamokra kerül sor Mörbisch-ből indulva 22 km-es távokon.

 

Vasárnap a hagyományos, 125 km-es tókerülő országúti maraton melett (melyben 585 m szintkülönbség van), egy könnyebb 55 km-es táv is várja az érdeklődőket. A hosszú távon minden évben 1000 fölötti résztvevőt regisztrálnak, általában 15-20% magyar, a többiek pedig  Közép-Európa számos országából jönnek (osztrákok, csehek, lengyelek, szlovákok, németek, szlovénok). A tókerülés során először a magyar oldalt tudják maguk mögött a résztvevők, majd a táv hátralévő háromnegyedét Ausztriában töltik. A rajt után a Mörbischből kivezető úton rögtön egy hosszú és combos emelkedő rendezi el a mezőnyöket, majd a további dombocskák inkább a maraton fináléjában bukkannak fel újra.

 

Néhány fontos infó:

  • A kedvezményes nevezési sáv még márciusban érvényes, áprilistól tovább drágul a nevezés
  • A nevezési csomagban mindig értékes ajándékokat és igényes frissítő állomásokat is kaphatunk
  • Az időfutamnál fontos kiemelni, hogy külön ranglista készül a profi kerékpárral indulóknak és az amatőröknek, akik hétköznapi bringával versenyeznek
  • Aki szeretne az Austria Top Tour sorozatban is részt venni, erre külön lehet regisztrálni, de nem muszá, az sem gond, ha valaki csak a Fertő-tónál indul.
  • Az eseményen magyar szpíker is van, tehát a magyar versenyzők is megtudnak minden fontos információt és kereshetnek is bátran, ha bármilyen kérdésük van

A verseny hivatalos oldalawww.neusiedlersee-radmarathon.com


Szállásfoglalási lehetőségek:

 

Diavetítéshez kattints a képre