Vas Kata Blanka szökés után a 11. helyen élete első felnőtt UCI versenyén + VIDEÓ

2019. február 10.
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képreMint arról már beszámoltunk, hazánk egyik legtehetségesebb női kerékpárosa, Vas Kata Blanka a következő 2 évre a belga Doltcini- Van Eyck csapatában folytathatja, ahol a cyclo-cross versenyek mellett országúton is lehetőséget kap. 

 

Dina Márton tegnap megszerzett törökországi UCI pontjai után, ma majdnem ismét tovább gazdagodott nemzetünk pontjainak száma, ezúttal a női vonalon. Utoljára 2017-ben, Király Mónika révén szerzett nemzetünk országúton UCI pontokat, ma Blanka 11. helyének köszönhetően csak egy hellyel maradtunk le a pontokról. 

A mindössze 17 éves lány élete első felnőtt UCI országúti versenyén kapott lehetőséget a a csapattól az 1.2-es kategóriájú, 113 km hosszú GP Analya viadalon, ahol 20 csapat sorakozott a rajtnál.

 

 

A Doltcini csapat végig aktívan versenyzett, Kata pedig a legfontosabb szökésben is benne volt három másik lánnyal. Körülbelül 30 km-t töltöttek a főmezőny előtt, csak az utolsó 5 km-en érték utol őket. A helyezésekről már mezőnyhajrá döntött, ahol Blanka remekül sprintelve a 11. helyen hajtott át a célvonalon, ezzel csapata legjobb helyezését produkálta. A futamot a Minsk Cycling Club versenyzője, a fehérorosz Sharapova nyerte az Astana színeit viselő ukrán Shekel előtt. 

 

 

A belga csapat főnöke, Marc Bracke szerkesztőségünknek rendkívül elismerően nyilatkozott Blanka mai teljesítményéről. A csapatot elképzelhető, hogy láthatjuk majd a májusban és júliusban megrendezésre kerülő, hazai női UCI 1.2-es viadalokon, ahol remélhetőleg Kata lesz a kapitány!

 

 

A szökésről készült videó megtekinthető ITT, a szökevények 9 és fél perctől kezdődően látszódnak hosszasan: