Karl Ádám három top 10-es eredménnyel zárta a Tour de l'Espoir szakaszversenyt

2019. február 10.
  |   Szerző: velo.hu

Február 4. és 9. között rendezték Afrika legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásversenyét a kameruni Tour de l’Espoir viadalt, melyen az U.C. Monaco sora is képviseltette magát, színeiben Karl Ádámmal.

A verseny egy 18,8 kilométeres csapatidőfutammal rajtolt, ahol a monaco-i sor a negyedik legjobb időt érte el, mindössze negyvenegy másodperccel elmaradva a győztes eritreai csapat mögött.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első 92 kilométeres mezőnyszakasz egészen kiválóan alakult a magyar kerekes számára. Az etapgyőzelmet a portugál Francisco Campos szerezte meg, miközben Ádám mindössze két másodperccel a győztes mögött az előkelő ötödik helyen zárt.


A királyszakasz mindössze 66,8 kilométeres távja a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt. Az eritreai Yacob Debesay sikerével már itt bebiztosította összetettbeli győzelmét. A magyar kerekes a számára nem éppen kedvező penzum végén több mint tíz perces hátránnyal ért célba.


A negyedik szakasz ellenben ismét kedvezett neki, Karl Ádám pedig ezt kihasználva egy újabb top 10-es hellyel vetette észre magát, hatodikként haladt át a célvonalon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az utolsó körpályás etap hatalmas kavarodásában sajnos Ádám sem jutott el a célvonalig, mindezek ellenére a három top 10-es eredménye megsüvegelendő.


A versenyt végül az eritreai Yacob Debesay nyerte honfitársa Natnael Mebrahtom és az ecuadori Santiago Montenegro előtt.