Vas Kata Blanka egy belga UCI csapatban folytatja pályafutását

2019. február 10.
  |   Szerző: velo.hu

A regnáló magyar női cyclo-cross elit bajnok Vas Kata Blanka a belga Doltcini Van-Eyck Sport Women Cycling Team UCI bejegyzésű csapatban folytatja pályafutását, 2 évre kapott itt lehetőséget.

A magyar kiválóságra a DVV Trofee louenhoti versenyén az Azencrosson figyeltek fel. A viadal legfőbb érdekessége az volt, hogy a szakág történetében először írtak ki nemzetközi junior női versenyt, ahol Blanka az előkelő harmadik helyen zárt. Eredetileg az volt a terv, hogy a csapat cyclo-cross sorát erősítheti, de végül úgy döntöttek, hogy országúti versenyeken is indítják, így február 10-én a törökországi GP Alanya 1.2-es viadalon rögtön át is eshet a tűzkeresztségen.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A magyar elit bajnoki cím és a világbajnokságon elért fantasztikus tizenkettedik helyét követően, ez a szerződés egyfajta megkoronázása az idényének.


„Fiatal korom óta hegyikerékpározom, jelenleg a hatodik helyen állok a világranglistán, korosztályos magyar bajnokként – mondta Blanka a bejelentést követően. – A téli időszakot cyclo-cross versenyzéssel töltöm, amit szintén nagyon kedvelek. Szeretnék továbbfejlődni, amihez Belgium remek lehetőséget kínál. Egy álmom vált azzal valóra, hogy a Doltcini Van - Eyck Sport UCI kategóriás profi csapatban folytathatom. Izgatottan várom az első országúti versenyem, alig egy héttel a cyclo-cross világbajnokságot követően, ahol tizenkettedikként zártam.”


Blanka a Mountain Bike szakágban továbbra is a Merida Maraton Team - CST versenyzője marad.