Peter Sagan egy aluvázas kerékpárral vett részt a Tour Down Under kritériumán

2019. január 14. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Az év első WorldTour versenyét a Tour Down Under rajtját megelőző kritériumon a háromszoros világbajnok Peter Sagan egy aluvázas kerékpárral szerepelt, amely nem szokványos a mai kerékpársportban.

A Specialized Allez Sprint Disc modell a Tarmac legjobb karbonvilláit kapta, a Shimano elektromos Dura-Ace R9170-es válószettjével, Specialized, CeramicSpeed és K-Edge kiegészítőkkel valamint a Bora-hangsrohe csapatánál már jól megszokott Roval kerekekkel volt szerelve. A nyeregcső egy az egyben megegyezett az aero Venge modellével, míg szingók helyett tubuless gumiköpenyek kerültek fel a bringára, amelynek összsúlya alig nyolc kilót nyomott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A csapat decemberi mallorcai edzőtáborában már kipróbáltam ezt a kerékpárt – nyilatkozta Sagan a verseny előtti sajtótájékoztatón a bringáról. – Sokkal merevebb ez a váz, mint a Tarmac vagy a Venge. Kipróbáljuk a kritériumversenyen, aztán a tapasztalatokból levonjuk a következtetést, hogy miként tovább. Természetesen versenyeztem már aluvázas kerékpárral, de talán utoljára valamikor a junior éveimben volt alattam ehhez hasonló bringa.”


Peter Sagan helyt állt a People’s Choice Classic kritériumán, elkerülve az utolsó egy kilométeren belül a bukást végül Caleb Ewan (Lotto-Soudal) mögött az előkelő második helyen zárt. Várhatóan a Tour Down Undernek már egy hagyományos karbonvázas kerékpár nyergében vág neki a szlovák kiválóság.