Benkó Barbara második idényét kezdi a Ghost Factory Racing Team színeiben (+videó)

2019. január 05. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A 2018-as idényt követően 2019-ben is a német Ghost Factory Racing Team csapatát erősíti kiváló hegyikerékpárosunk Benkó Barbara.

A német Ghost kerékpárgyár évek óta törekszik arra, hogy támogassa a legjobb versenyzőket, épp ennek kapcsán alapították meg 2011-ben a saját gyári csapatukat. Kezdetben a svéd Alexandra Engen volt a sor legfőbb húzóneve, ám a csapatvezetés célkitűzése mindig is a közép és hosszú távú sikerekben volt keresendő, így folyamatosan igyekeznek a lehető legjobban erősíteni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2019-es keretben mindössze egyetlen változás lesz, távozott a dán Malene Degn, helyére a tavalyi évben berobbanó olasz Marika Tovo érkezik, aki amellett, hogy megnyerte hazája U23-as bajnokságát, korosztályában az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is dobogóra állhatott.


Mellette a holland olimpikon Anne Terpstra, az egykori világbajnoki ezüstérmes osztrák Lisa Pasteiner a magyar bajnok Benkó Barbara és a korábbi U23-as világbajnok, regnáló U23-as Európa-bajnok svájci Sina Frei teszi teljessé 2019-ban a Ghost Factory Racing hegyikerékpáros csapatát.

 


Benkó Barbara már évek óta jelen van a hegyikerékpározás nemzetközi színterén. Juniorként Világ-és Európa-bajnoki érmeket szerzett, részt vett a londoni olimpián és az elit világbajnokságok során is rendre kiválóan szerepel. Számtalan magyar bajnoki címének köszönhetően az évek során már hozzánőtt a nemzeti trikolór.


Barbi a téli felkészülés nagy részét Dél-Afrikában végzi.