Merida cyclo-cross kupa december 29-én a budaörsi reptéren

2018. december 20. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Diavetítéshez kattints a képre 

 

December 29-én rendezik meg a 2018-as év utolsó kerékpárversenyét, a Merida Cyclocross Magyar Kupát, Ezúttal teljesen sík terepen, a budaörsi Repülőtér gyepén körözhet a mezőny. Természetesen jópár mesterséges akadály (kamionok, híd, palánk, stb.) nehezíti majd a gyors, országúti jellegű pálya vonalát.


A versenyközpont a műemléki védettséget élvező terminál épület körcsarnokában foglal helyet. Itt lesz a nevezés, valamint a rendhagyó fotósok beküldött képeinek kiállítása és a jótékonysági célú gyűjtés a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára. Segítsetek Ti is a kis rászorulóknak!

 

Mint azt jelezték a szervezők, szavazhattok a számotokra legjobbnak tartott fotóra, de arra gondoltak, hogy folytatják a 2016 decemberében Kamaraerdőn kezdett hagyományt, így minden képre 100-200 Ft-os érmével lehet majd szavazni. Első körben a nevezésnél mindenki kap egy becsületszázast egy 100 Ftt-os pénzérmét, melyet bedobhatsz a számodra leginkább szimpatikus fotó meletti gyűjtőbe. Természetesen több képre is szavazhatsz a saját 100-200 Ft-os érméiddel. A nap végén az eredményhirdetésnél nyílvánosan mérik le az egyes képek mellett összegyűlt érmék súlyát és a legnehezebb 3 kupac és a hozzá tartozó fotó készítője lesz dobogós, aki a MERIDA ajándékait kapják. A többiek pedig Superior ajándékokkal térhetnek haza!

 

"Személyes elfogultságom kapcsán, hiszen gyermekkoromban szívvel műtöttek, a teljes összeget felajánljuk a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára. Higgyétek el nekünk, nektek semmiség néhány 100 ft , de ezeknek a kis fiúcskáknak és lánykáknak az életet jelentheti, -még csak annyit- , minden lehetsz, csak ne közönbös....." - nyilatkozta a Sós Sándor főszervező. 

 

A versenyzők vendéglátását a Checkpoint coffe és klub valamint a Lakatos Műhely Foodtruck biztosítja. A parkolás közvetlenül a versenyközpont a műemlék épület utcafront felőli oldalán lehetséges majd. A belvárost kerékpárút köti össze a helyszínnel, így érdemes azzal kiérkezni és használni a kihelyezett bringatárolókat..
A repülőtér folyamatosan indítja és fogadja a repülőgépeket, ezért ez különösen látványossá teszi a versenyt, de egyben figyelni is kell minden látogatónak a szigorú biztonsági szabályokra!!! 


A nevezés 9 órától nyitva így a pályajárás is ekkor kezdődhet. 10 órától kezdődnek az elmaradhatatlan "nomen est omen" tehetségkutató futamok. Tisztelegve Rubik Ernő mérnők és a helyszín előtt a tehetségkutató futamok a "GOBÉ Kópé" U5-U7-U9 futam nevet kapta! 10.45-től 15 óráig folyamatosan haladnak majd a meghidetett futamok.

 

15.30-16 óra között megkezdjük az eredményhirdetést, díjátadást mind a versenyzőknek, mind a fotósoknak! A tehetségkutató futamokra pedig a www.superiormtbteam.com oldalon ingyenes!

 

Az előnevezés december 21-én zárul és csak akkor érvényes, ha 21-én estig beérkezik a rendező egyesület számlájára a nevezési díj.

 

Versenykiírás itt