Országútis hírek külföldről: Deceuninck-Quick-Step néven folytatja Patrick Lefevere csapata, a Rapha visszatér a WorldTourba, áll a bál a Párizs-Tours útvonala miatt, rajtol a Török Körverseny

2018. október 09. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Deceuninck-Quick-Step néven folytatja Patrick Lefevere csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ígéreteknek megfelelően Patrick Lefevere a Quick-Step Floors csapatvezetője október 8-án hétfőn megtartotta sajtótájékoztatóját, melynek keretében bejelentette egy új tőkeerős névadószponzor érkezését. A Deceuninck egy műanyag nyílászárókat, terasz, padló- és falburkolatokat gyártó vállalat.


„Elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült új támogatót találnunk, így tovább haladhatunk azon az úton, melyet az idei szezonban megkezdtünk – mondta Lefevere, akinek sora idén már hatvankilenc győzelemnél tart. – Az évek során bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a sportág egyik legfontosabb szereplője. Az eredményeink garantálják a szponzoraink számára az ismertséget és a folyamatos láthatóságot. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt képesek leszünk elérni a közös céljainkat.”
„Nagy örömmel tölt el minket, hogy részesévé válhatunk a nemzetközi kerékpáros életnek – tette hozzá Francis Van Eeckhout a cég vezérigazgatója. – Az egyik legnépszerűbb sportágról beszélünk, mely számos lehetőséget kínál a vállalatunk számára. A folyamatos médiafigyelem megerősíti a márkánkat.”
 

A Rapha visszatér a WorldTourba az EF Education First-Drapac szponzora lesz

 


Két év után visszatér a sportág elitjébe a brit Rapha ruházati márka, amely nem csak a kerékpáros mezek készítésében jeleskedik, de számos marketingtevékenységbe is bekapcsolódik. A céget 2004-ben Simon Mottram alapította. Éveken keresztül volt a Sky ruházati partnere, miközben egy kontinentális csapatot is működtetett. 2016 végén bontották fel szerződésüket a brit sztárcsapattal, azóta leginkább a női vonalon megtalálhatóak, mint a Canyon-SRAM partnerei. A céget 2017-ben megvásárolta a Walmart tulajdonosa Sam Walton. A Rapha érkezése nem érte váratlanul a sort, hisz Tom Southam sportigazgató pályafutását épp a Rapha kontinentális csapatában zárta 2011-ben.


Áll a bál a Párizs-Tours megváltoztatott útvonala miatt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ASO az idei évben szinte teljes egészében átalakított az évek óta sprinterbarát Párizs-Tours útvonalát, amely így leginkább a tavaszi klasszikusok specialistáinak kedvezett. A versenyt a dán Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) nyerte. A hét rövid emelkedő és a kilenc poros szakasz leginkább egy a Strade Bianche jellegű versenyt kreált.


Patrick Levefere a Quick-Step Floors csapatvezetője egyszerűen undorítónak nevezte az új útvonalat, amely a pórba tiporja a hagyományokat, mondta ezt úgy, hogy versenyzője Niki Terpstra végül a második helyen zárt. Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) és Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) ellenben dicsérték az innovatív kiírást, bár mindketten elmondták, hogy néhány évbe beletelhet mire a versenyzők és a szurkolók is megszokják az új stílusú versenyt.


A Török Körversennyel folytatódik a 2018-as WorldTour sorozat

 

Diavetítéshez kattints a képre


Október 9. és 14. között kerül sor az elmúlt években kissé hányattatott sorsú Török Körversenye. A hatszakaszos viadal Konya városából indul, majd Antalya, Marmaris, Selcuk és Manisa érintésével érkezik meg Isztanbulba. A királyszakasz egyértelműen a Marmaris és Selcuk közötti hegyi befutós, negyedik etap. A mezőny ezúttal nem lesz rossz kilenc WorldTour és tíz pro-kontinentális sor mellett a török nemzeti válogatott teszi teljessé a képet. Ami az esélyeket illeti, azért a legnagyobb sztárok hiányában talán Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Mark Padun (Bahrain-Merida) és Alexey Lutsenko (Astana) hármasára érdemes figyelni.


Rövidhírek: Paul De Geyter távozik a Lotto-Soudal stábjából, kolumbiai sprintert igazolt az UAE Team Emirates, Merhawi Kudus az Astana színeiben folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig egy évvel azt követően, hogy a belga Lotto-Soudal sora kinevezte Paul De Geytert csapatvezetőnek, a két fél közös megegyezéssel felbontotta megállapodását hivatkozva a jövőbeli stratégiai elképzelések különbségeire. A pletykák szerint Andre Greipel távozása is De Geyter számlájára írható, utódját egyelőre nem nevezték meg.


Juan Sebastian Molano személyében kolumbiai sprintert igazolt az UAE Team Emirates csapata, a huszonnégy esztendős kerekes a Manzana Postobon sorától érkezik és két évre írt alá. A regnáló eritreai bajnok Merhawi Kudus öt év után vált, a Dimension Data színeit az Astana szerelésére cseréli.


Nagyon úgy tűnik, hogy Ivan Ramiro Sosa mégsem a Trek-Segafredo sorát választja, – korábban már kétszer is bejelentették, hogy az amerikai csapathoz szerződhet - hanem a brit Sky ajánlatát fogadja el, bár a hír egyelőre nem megerősített.