Bianchi 2019 országútis újdonságok

2018. július 22.
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Tárcsafékes Oltre XR4 teljesen rejtett bowdenezéssel

 

 A Bianchi Oltre XR4 eddig is az olasz gyártó országúti csúcsmodellje volt, a 2019-es már modellévtől elérhető hidraulikus tárcsafékes verzióban is. A legfőbb újítás, hogy a tárcsafék és a váltórendszer összes kábele teljesen integráltan fut a vázban, így szemből semmilyen kilógó kábelt nem látunk a kerékpáron, megalkotva ezzel a tökéletesen letisztult designt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A tárcsafék további előnye, hogy szélsőséges időjárási körülmények közt is jobb fékerőt biztosít, mint a hagyományos fékek ezen túl pedig a tárcsás kerekek miatt kialakított nagyobb férőhely szélesebb gumit is fogadni tudni, még kényelmesebbé és biztonságosabbá téve a tekerés a rossz utakon is.

 

A CounterVail rezgéselnyelő karbon technológiával készített aero bringa egyik csúcspontja, az újonnan fejlesztett Vision Metron 5D ACR kormány, mely a fékváltókartól a kormányon és a stucnit át vezeti az összes kábelt, még áramvonalasabb első részt kialakítva.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Lotto-Jumbo csapat által is tesztelt és a fejlesztésben közösen kialakított új modell, flat mountos tárcsafék felfogatással 140 és 160 mm-es rotort is fogad.

A váz súlya 55-ös méretben 920 gramm, míg a villáé 420 gramm lett, az Oltre XR4 Disc hét méretben elérhető majd, 47-től 61-es vázméretekig. A bringa Shimano Ultegra DI2, Dura-Ace DI2, mechnaikus Dura-Ace és mechanikus Campagnolo Super Record szettekkel lesz gyári összeállításban, celeste és fekete-celeste színekben, de megvehető lesz csak vázszettként is.


Vadonatúj Infinito CV, a kényelmes túrák királya

 

Az Ifinito CV a Bianchi legrégebben gyártott CounterVail rezgéselnyelő karbon technológiás országúti modellje, melyből a 2019-es modellévre egy vadonatúj vázas, de egyenlőre csak tárcsafékkel elérhető verziót dob piacra a gyár. A kényelmesebb ülspozíciót kínáló endurance geometriás kerékpár megújult vázformája az Oltre XR család aero modelljeire hajaz és fogadja az azoknál már megismert Vision Metron 5D integrált aero kormányt is, teljesen új és vagány kinézetet kölcsönözve a modellnek.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hosszú láncvillák és a magas fejcső mind a kényelmet szolgálja, kevésbé terheli a kerékpáros hátát ebben a pozícióban. További újítás, az ero kinézetű, de nem teljesen integrált nyeregcső is. Az Infinito CV akár 32 mm-es külső gumikat is fogadni tud, a szélesebb gumik további extra tapadást és kényelmet nyújthatnak ezen az amúgy is nagyon komfortosnak szánt országúti kerékpáron. A 12x100-as és 12x142-es átütős tengelyekkel, természetesen flat mount-os tárcsafék felfogatással, 140 és 160 mm-es rotor kompatibilitással és vázon belül futó bowdenezéssel. Az első villa súlya mindössze 390 gramm, a vázé 55-ös méretben pedig 950 gramm.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Hétféle méretben lesz kapható 47-61-es vázméretekig, ami a gyári felszreltségeket illeti, igazán bő lett a lista. Vázszettként, Campagnolo Super Record és Potenza, valamint Shimano Dura-Ace DI2, Ultegra DI2, mechanikus Ultegra és 105-ös szettekkel is kapható lesz.

 

Új Aria e-bike

 

Bemutatták a Bianchi e-Aria aero karbon országúti bringát, mely Shimano Ultegra szettel, hidraulikus tárcsafékekkel és celeste színben lesz elérhető 4000 Eurós áron.

 

A 2018-ban megjelent Aria, 2019-től már elektromos rásegítéssel is a tiéd lehet! A hátsó agyba rejtett Ebikemotion 250 W-os motor, a vázcsőbe rejtett akkumulátor és a kábelek mindössze 3.5 kg-ot adnak hozzá az eredeti Aria súlyához. Az elektromos rásegítés be és kikapcsolása a felsőcsövön elhelyezett gombbal aktiválható.

 

A Bianchi egy olyen e-országútit alkotott, ahol nem veszik el az aero bringa dinamikája és könnyű súlya sem! Rásegít, ha te úgy akarod, anélkül viszont megmaradt az országútizás “igazi” feelingje.

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre
 Diavetítéshez kattints a képre  Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A kerékpárok már előrendelhető a magyarországi Bianchi kereskedőknél, az első vásárlók már ősszel hozzájuthatnak.

 

Magyar Bianchi oldal: www.bianchi.hu