Országútis hírek külföldről: Vincenzo Nibali a Dauphinén hangol a közelgő Francia Körversenyre, Carlos Betancur az UAE Team Emirates csapatához tart, a Flanders Classics megvásárolta a Superprestige sorozatot

2018. május 31. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Vincenzo Nibali: a Dauphiné a lehető legjobb felkészülést biztosítja a Tour de France előtt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Röviddel a Giro d’Italia lezárását követőn már a közelgő Tour de France kerül a hírek középpontjába, mely viadalon két év kihagyást követően Vincenzo Nibali is ott lesz. A Bahrain-Merida kerékpárosa 2014-ben győzött a Francia Körverseny összetettjében, melyre igencsak jó előjelekkel készül, hisz idén nyerte a Milánó-Sanremó klasszikusát. Az áprilisi Liege-Bastogne-Liege után a Teide magaslati edzőtáborát választotta.


„Az elmúlt két hétben magaslati edzőtáborban voltam a Teide emelkedőin – mondta Nibali az újságírók megkeresésére reagálva. – Néhány nap erejéig visszatértem Olaszországba, majd jön a Dauphiné, ami a lehető legjobb felkészülést biztosítja a Tour de France előtt. Nem lesz egy könnyű verseny pont ezért adja meg a kellő alaphangot a Tourhoz. A célom nem elsősorban a győzelem, hisz a riválisaim ismeretében koránt sem lesz egyszerű dolgom, szeretnék elsősorban a saját magamnak támasztott elvárásoknak megfelelni.”

Carlos Alberto Betancur szezon közben igazolna át az UAE Team Emirates csapatához

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz La Gazetta dello Sport információi szerint Carlos Alberto Betancur az átigazolási piac megnyílásával, szezon közben, vélhetően augusztus 1-jén az UAE Team Emirates csapatához szerződik, ahol az év utolsó nagy körversenyén a Vuelta a Espana során Fabio Aru és Dan Martin kettősét segítheti. Az idény közbeni csapatváltás nagyon ritka, pláne úgy, hogy Betancur egy remek Girót teljesített és a tavalyi év végén hosszabbított szerződést a Movistar sorával méghozzá a 2019-es szezon végéig. Betancur 2011-ben az olasz pro-kontinentális Acqua & Sapone színeiben lett profi, majd az AG2R La Mondiale és a Movistar csapatai következtek. 2014-ben megnyerte a Párizs-Nizza versenyét, de voltak kiváló eredményei az ardenneki klasszikusokon is. Betancur problémás versenyző, folyamatos súlyproblémákkal küzd, eléggé depresszív hajlamú, ráadásul leküzdhetetlen honvágyban szenved.


A Flanders Classic megvásárolta a Superprestige cyclo-cross sorozatot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Omloop Het Nieuwsblad, a Gent-Wevelgem, a Dwars door Vlaanderen, a Flandriai Körverseny, a Scheldeprijs és a De Brabantse Pijl klasszikusait szervező Flanders Classic cégcsoport megvásárolta az egyik legnagyobb presztízzsel bíró cyclo-cross sorozatot a Superprestige szériát. A sorozat október és február között nyolc belga és holland viadalt tartogat többek között a zonhoveni, a gaverei és a diegemi futamokat is. A 2017/2018-as kiírást a hölgyeknél Sanne Cant, míg a férfiaknál Mathieu Van der Poel nyerte.


„Büszkén jelentjük be, hogy a Superprestige sorozat immáron egy lapra került a Flandria Körversennyel – szól a Flanders Classic sajtóközleménye. – Az országúti kerékpározás mellett a cyclo-cross is hatalmas tradíciókkal rendelkezik, mi pedig igyekszünk egy lapra emelni a két szakágat.”


Direct Energie fölény a Luxemburgi Körverseny prológján

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy mindössze 2,3 kilométeres prológgal vette kezdetét a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny. A szinte teljesen sík pályát a francia Damien Gaudin (Direct Energie) teljesítette a leggyorsabban mindössze 3 perc 16 másodperc alatt. A második a német Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling), míg a harmadik a szlovén Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) lett. A negyedik és ötödik helyen szintén Direct Energie kerekes végzett. Az első mezőnyszakasz előtt természetesen összetettben is ugyanez a sorrend.