Peák Barnabás 2018-ban a WCC színeiben versenyez pár hónapot kölcsönadási szerződéssel

2018. január 12. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Kiváló 2017-es szezonját követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában (WCC) kezdi az évet Peák Barnabás.

Peák Barnabás 2015-ben robbant be a hazai országúti kerékpározás élvonalába, majd 2016-ban még magasabbra helyezve a lécet, remek eredményekkel térhetett haza különböző nemzetközi viadalokról. 2017 márciusában tíz hetes meghívást kapott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjába (WCC), melyet követően a jobbnál jobb eredmények sem maradtak el, többek között megnyerte a Belgrád-Banja Luka 1.2-es egynaposát, remekelt, és viselte a sárga trikót a Tour de Mirabelle szakaszversenyén, jól szerepelt a Tour de Berne és a GP Kranj egynaposain, miközben fantasztikus sikerként az összetett második helyén zárta a Magyar Körversenyt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


2017 decemberében részt vehetett a Quick-Step Floors calpei edzőtáborában, majd az is hivatalossá vált, hogy 2018-ban az UCI svájci edzőközpontjának csapatában kezdi az évet kölcsönadási szerződéssel, itthoni pedig a KONTENT-DKSI CYCLING TEAM-et erősíti majd. 


„Boldogan jelentem be, hogy még egy év erejéig megkaptam a lehetőséget, hogy a WCC színeiben versenyezhessek – írta Barna az egyik közösségi oldalán. – Nagyon várom már az új szezon kezdetét.”