Hivatalos: Korcsolyázó központ épül a Millenáris velodrom helyén

2017. december 07. csütörtök
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre

 

Bejelentésre kerültek az új, 43 milliárd forintból épülő korcsolyázó központ részletei. Kósa Lajos tájékoztatása szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központ az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén épül fel, a Millenáris velodrom és a Kisstadion elbontásával. 

 

A korcsolyázóközpont egy fedett, 400 méteres gyorskori pályából, négy darab egyenként 30x60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas pályából, plusz az ezeket kiegészítő létesítményekből áll majd. Az épületben kerül elhelyezésre egy akadémiai központ is.

 

Tulajdonképpen minden megvalósul itt, amiről a kerékpárosok és a Magyar Kerékpáros Szövetség is már hosszú évek óta álmodozik.  A Millenáris velodrom felújítását anno még a kormány is támogatta, az akadélmia létrehozása pedig ott van az MKSZ középtávú stratégiájában. A korisoknak "már megvan", a 120 évesnél is régebbi, Európában szinte egyedülálló Milli velodromnak viszont annyi :(

 

A Magyar Kerékpáros Szövetség természetesen továbbra is nagy erőkkel dolgozik egy (vagy akár több) hazai fedettpályás velodrom létrehozásán, mely állami támogatás nélkül kivitelezhetetlen.Az ezzel kapcsolatos fejleményekről folyamatosan beszámolunk a VELO:hu-n.