Országútis hírek külföldről: Cancellara ügyvédei leállíttatnák Gaimon könyvének forgalmazását, Kwiatkowski egy napon szeretne kapitány lenni egy nagy körversenyen, végleges Alberto Contador csapatának névsora

2017. november 14. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Fabian Cancellara ügyvédei leállíttatnák Phil Gaimon könyvének forgalmazását és nyilvános bocsánatkérést várnak el az egykori kerekestől

 

Diavetítéshez kattints a képre


David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke a minap minden eddiginél komolyabb fellépést ígért a rejtett motorok ellen. Az egykori profi Phil Gaimon a napokban jelentette meg második könyvet, melyben ismét előhozakodott azzal a történettel miszerint 2010-ben Fabian Cancellara a Flandriai Körversenyen és a Párizs-Roubaix során is csalhatott. Legalábbis ezt állítja Gaimon. Lappartient kapva a lehetőségen azonnal bejelentette, hogy az UCI vizsgálatot indít a hét évvel ezelőtti ügyben. A belga Het Nieuwsbald információi szerint Cancellara ügyvédei azonnali hatállyal leállíttatnák a könyv forgalmazását, ehhez pedig készek meg is tenni a szükséges lépéseket. A könyv szerzőjét Phil Gaimont pedig nyilvános bocsánatkérésre köteleznék.


„Már felvettük a kapcsolatot a kiadóval, akit arra kérünk, hogy állítsák le a könyv forgalmazását – mondta Armin Meier Cancellara ügynöke. – Ráadásul azt is követeljük, hogy Gaimon nyilvánosan elnézést kérjen a rágalmazásért.”
 

Michal Kwiatkowski: szeretnék kapitány lenni egy nagy körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy év mennyi mindenen változtathat, ezt Michal Kwiatkowski is megtapasztalta, aki a 2016-os idény végén mindössze egyetlen győzelemmel büszkélkedhetett, miközben számos versenyen még csak a célvonalig sem jutott el. Ellenben második szezonja a brit Sky csapatánál annál jobban sikerült, pályafutása egyik legjobb évén van túl nyerte a Milánó-SenRemot és a Clasica San Sebastiant, dobogóra állhatott az Amstel Gold Race során, a Francia Körön pedig egyértelműen Chris Froome egyik legfőbb segítőjeként tündökölt.


„Úgy vágtam neki az idénynek, hogy én még mindig ugyanaz a tehetség vagyok, csak éppen több időre van szükségem az alkalmazkodáshoz – így Kwiatkowski az egyik kerékpáros szakportálnak adott interjújában. – Úgy érzem, egy kicsit túl voltam pörögve, amikor a Sky csapatához igazoltam, azonnal eredményeket akartam elérni, de ez nem mindig ilyen egyszerű. Nagyon élveztem az idei Francia Körversenyt, teljesen új volt számomra, hogy huszonegy napon keresztül az állandóságra kellett fókuszálnom. Egyszer szeretnék kapitány lenni egy nagy körversenyen, szeretném kipróbálni, hogy milyen is az. Ha megnézzük Gerait Thomas fejlődését látható, hogy ez igen is kivitelezhető. A Sky a valaha volt legjobb csapat, amelyben versenyeztem. A jövő évben szeretnék ugyanolyan szerteágazó teljesítményt nyújtani, mint 2017-ben, azaz, hogy mind a tavaszi klasszikusokon, mind a rövidebb szakaszversenyeken esélyes lehessek.”


Richard Carapazt és Jhonatan Narvaezt is hazaküldték a Bolivári Játékokról miután túlságosan is felöntöttek a garatra

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Bolivári Játékokat azon országok sportolóinak rendezik, melyek függetlenségének kivívásában hathatós szerepet játszott Simón Bolivar, így Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Panama, Peru és Venezuela sportolói vesznek részt az eseményen. Az ecuadori csapat háza táján történt egy kis rendbontás, ugyanis röviddel a megnyitót követően a Movistar profiját Richard Carapazt és a jövőre már a Quick-Step Floors sorait erősítő Jhonatan Narvaezt is hazaküldték. A két kerekes az ünnepséget követően ugyanis túlzott alkoholfogyasztásba kezdett, amit nem néztek jó szemmel a dél-amerikai ország sportvezetői.


„A kerékpárosok tiszteletlenül viselkedtek mind a játékok szellemiségével, mind pedig az ecuadori szövetséggel szemben – olvasható az Ecuadori Olimpiai Bizottság sajtóközleményében. – Igyekeztünk a szállásukra vinni őket, ők azonban vissza akartak szökni a vendéglátóhelyekre. A technikai személyzet ezt megakadályozta, majd rövid tanácskozást követően úgy döntöttünk, hogy nincs helyük a játékokon.”


Végleges Alberto Contador és Ivan Basso kontinentális csapatának kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


Véglegesítette tizenegy fős keretét Alberto Contador kontinentális csapata a Polartec-Kometa. A Trek-Segafredo hivatalos utánpótlássora, melynek Ivan Basso lesz a csapatvezetője és Jesus Hernandez az egyik sportigazgatója az olaszországi Mapei Sportközpontban kezdte meg a felkészülését.


„A csapat minden egyes kerékpárosát abban a reményben igazoltuk le, hogy idővel profivá válhassanak – mondta Ivan Basso. – Egyelőre tizenegy főben véglegesítettük a keretet, de az Alberto Contador Alapítvány U23-as és junior sorában versenyző kerékpárosokat is folyamatosan szemmel tartjuk. Olaszországban találkoztunk elsőként, mely egy nagyon fontos állomása volt a 2018-as idényre való felkészülésnek. Láthattuk, hogy miképp dolgoznak a srácok, akik teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokon vettek részt a Mapei Sportközpontban. Egyelőre nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.


A Polartec-Kometa kerete: Miguel Angel Ballesteros (spanyol), Juan Camacho (spanyol), Isaac Canton (spanyol), Patrick Gamper (osztrák), Michele Gazzoli (olasz), Awet Habtom (eritreai), Kevin Inkelaar (holland), Matteo Moschetti (olasz), Wilson Pena (kolumbiai), Michel Ries (luxemburgi) és Diego Pablo Sevilla (spanyol).