Országútis hírek külföldről: Wout Van Aert nyerte a Superprestige sorozat gaverei futamát, tornateremben törte csuklóját Moscon, a manchesteri pályakerékpáros világkupa záró napjának eredményei

2017. november 13. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Wout Van Aert nyerte gaverei Superprestige futamot, miután Van der Poel a technika áldozata lett

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Superprestige sorozat következő gaverei fordulóján is az újdonsült Európa-bajnok Matheiu Van der Poel (Beobank-Corendon) volt a legfőbb favorit, aki ennek megfelelően hatalmas előnyt alakított ki, azonban az utolsó körben a technika kibabrált vele, így végül csak a harmadik helyen ért célba. A futamot legnagyobb riválisa Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt.


„Először defektet kaptam, majd technikai problémáim akadtak, ezzel pedig elszállt az előnyöm és a győzelmem is – kesergett a célba érkezést követően Van der Poel. – Csináltam egy nagy hibát, melynek következtében elkaptam egy nagyobb gödröt, a kerékpárom pedig tönkrement. Tudtam, hogy itt a vége, de nyugodt maradtam, nem stresszeltem, amikor Van Aert elhúzott mellettem. Igyekeztem célba érkezni a lehető legelőkelőbb pozícióban.”
A hölgyeknél Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) bizonyult a legjobbnak.
 

Egy tornateremben törte el a csuklóját Gianni Moscon

 

Diavetítéshez kattints a képre


Továbbra sem nyugodnak a kedélyek Gianni Moscon körül. A Sky olasz kerekese a mögöttünk hagyott szezonban előbb Kevin Reza bőrszínét firtatta, melyért meg is kapta a maga eltiltását, majd Sebastian Reichenbach bukott mellette hatalmasat, a svájci ráadásul továbbra is azt állítja, hogy az olasz szándékosan okozott balesetet. Persze a mellett sem szabad elmenni, hogy Moscon pályafutása legjobb idényét futotta, ötödik lett a Párizs-Roubaix klasszikusán megnyerte az olasz időfutam bajnokságot és az év végi olasz egynaposokon is villogott, a Lombard Kört a dobogón zárva.


Moscon idénye egy csuklótöréssel zárult miután a hét elején egy egyszerűnek tűnő egyensúlyi gyakorlat közben elesett.


„Egy egyensúlyi gyakorlatot végeztem, amikor elestem – mondta a La Gazetta dello Sport hasábjain Moscon. – Még csak fájdalmat sem éreztem, de egy idő után elkezdett duzzadni a csuklóm. A hét közepén megoperáltak, szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott. Körülbelül negyven nap a gyógyulási idő, bízom benne, hogy ez nem megy a felkészülés rovására.”


December 5-én tárgyalja a Nemzetközi Sportdöntőbíróság Peter Sagan Tourról való kizárásának ügyét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arra emlékezhetünk a regnáló világbajnok Peter Sagant kizárták a 2017-es Francia Körversenyről, miután a viadal negyedik szakaszán bukást okozott, melyben Mark Cavendish (Dimension Data), Ben Swift (UAE Team Emirates) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) is hatalmasat esett. Első felindulásból sokan támadták Sagant, de a kizárást követően szinte mindenki egyetértett abban, hogy a zsűri túlzó döntést hozott. A Bora-hansgrohe csapata az esetet követően a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult. A legfrissebb információk szerint a Sportdöntőbíróság december 5-én tárgyalja az ügyet az érintettek meghallgatásával. A német csapat háza tájáról egyelőre senki sem nyilatkozott.


Eredmények a manchesteri pályakerékpáros világkupa utolsó napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Záró napjához érkezett a manchesteri pályakerékpáros világkupa. A férfiak egy kilométeres egyenkéntijével kezdődtek a versenyek, melyben az ausztrál Matthew Glaetzer érte el a legjobb időt, aki 1:00.081 alatt teljesítette a távot. A második a német Eric Engler, míg a harmadik a brit Callum Skinner lett.


A Keirinben a holland Matthijs Buchli bizonyult a leggyorsabbnak az ukrán Andrii Vynokurov és a spanyol Juan Peralta előtt.


Az egyik legizgalmasabb számban a Madisonban pedig pontegyenlőség született, végül több hajrágyőzelmének köszönhetően a dán Niklas Larsen és Casper Van Folsach által alkotott páros nyert a francia Benjamin Thomas és Morgan Kniesky duó előtt. A dobogó legalsó fokára a lengyel kettős állhatott fel.


A hölgyeknél nagy volt a hazaiak öröme miután a női 4000 méteres csapatüldözéses számban az Elinor Barker, Katie Archibald, Emily Nelson és Neah Evans négyes diadalmaskodott 4:16.803-as idővel. A második Olaszország, míg a harmadik a Japán kvartett lett.


A női Sprintben érvényesült a papírforma a német Kristina Vogel szerezte meg az aranyérmet a döntőben a holland Laurine Van Riessent legyőzve. A bronzcsatából az orosz Anastasiia Voinova került ki győztesen.