Országútis hírek külföldről: Degenkolb az egynaposokban bízik, Cancellara egykori szerelője nevetségesnek tartja a vádakat, eredmények a manchesteri pályakerékpáros világkupa második napjáról (+videó)

2017. november 12.
  |   Szerző: velo.hu

John Degenkolb továbbra is az egynaposokra fekteti a legfőbb hangsúlyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy az év elején egy edzésbaleset hátráltatta, mindössze egyetlen győzelmet szerzett a 2017-es idényben a német John Degenkolb. A tavaszi klasszikusokon három ízben is a legjobb tíz között zárt, mindezek ellenére bízik abban, hogy 2018-as szezonja sikeresebb lehet.


„Nagyon nehéz volt az idény kezdete, de a Dubai Körversenyen mégis összejött egy szakaszgyőzelem – mondta egy a minap adott interjújában John Degenkolb. – A tavaszi klasszikusokon nem voltam rossz erőben, de az igazi áttörés nem sikerült. Természetesen tudom, hogy sokaknak csak a győzelem számít, de elégedett vagyok a tavasszal mutatott teljesítményemmel. Az a bizonyos nagy győzelem ellenben az egész idényben elmaradt, a Touron sem jött ki igazán a lépés, de sokat dolgoztam Contador sikereiért. A csapatváltás elsülhet jól is, de rosszul is. 2016 végén a Trekhez szerződtem, de nem vagyok az a fajta ember, aki a kifogásokat keresi. Azért dolgozunk, hogy jobb eredményeket érhessünk el. Természetesen továbbra is az egynaposokra fektetjük a legfőbb hangsúlyt, biztos vagyok benne, hogy 2018-ban egy jobb és eredményesebb idény következhet.”
 

Fabian Cancellara egykori szerelője nevetségesnek tartja Phil Gaimon vádjait

 

Diavetítéshez kattints a képre


David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke a minap minden eddiginél komolyabb fellépést ígért a rejtett motorok ellen. Az egykori profi Phil Gaimon a napokban jelentette meg második könyvet, melyben ismét előhozakodott azzal a történettel miszerint 2010-ben Fabian Cancellara a Flandriai Körversenyen és a Párizs-Roubaix során is csalhatott. Legalábbis ezt állítja Gaimon. Lappartient kapva a lehetőségen azonnal bejelentette, hogy az UCI vizsgálatot indít a hét évvel ezelőtti ügyben. Rune Kristensen, aki anno a Saxo Bank csapatánál dolgozott együtt a svájci kiválósággal nevetségesnek tartja az ügyet.


„2010-ben Roger Theel társaságában feleltünk Fabian kerékpárjáért, így az összes tavaszi klasszikuson mi készítettük elő a bringákat – mondta a ma a Quick-Step csapatánál dolgozó Kristensen. – Fabian kerékpárját ugyanúgy kezeltük, mint bárki más bringáját, így ha az övében motor lett volna, akkor mindenki máséban is annak kellett volna lennie. Kissé nevetséges ez az egész kitaláció, ami csupán Gaimon könyvének reklámozására jó.”


Daniel Moreno hivatalosan is az EF Education First-Drapac színeiben folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Igencsak átalakult az EF Education First érkezésével az idén még Cannondale-Drapac néven szereplő amerikai sor, bár ebben nagyban közrejátszott az is, hogy sokáig a megszűnés veszélyeztette a klubot, így számos versenyző távozott. Az utolsók között a spanyol Daniel Moreno szerződtetését erősítette meg a Marca napilapja. Moreno az elmúlt két idényt a Movistar csapatánál töltötte, ám a korábbi eredményeitől jócskán elmaradt. Sokáig úgy tűnt, hogy Moreno marad Eusebio Unzue soránál, de végül mégis a váltás mellett döntött. 2004-ben a Relax színeiben lett profi, de megfordult a Caisse d’Epargne, az Omega Pharma-Lotto és a Katusha csapataiban is. Karrierje során három szakaszgyőzelemmel büszkélkedhet a Spanyol Körversenyről, de nyert Fleche Wallone klasszikust is.


Eredmények a manchasteri pályakerékpáros világkupa második napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lovassy Krisztián tizenkettedik helyezéséről és ezzel együtt a scratch verseny végeredményéről valamint az első nap történéseiről már szóltunk, ezúttal jöjjenek a második nap eredményei.


A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses számában a hazaiak nagy örömére a Steven Burke, Edward Clancy, Oliver Wood és Kian Emadi összeállítású négyes győzedelmeskedett 3:55.847-es idővel. A döntőben Dániát utasították maguk mögé, míg a bronzérmet a francia kvartett szerezte meg.


A férfiak sprintjét a holland Harrie Lavreysen nyerte, aki a döntőben két sima sikerrel verte a lengyel Mateusz Rudyk-ot. A harmadik helyezett az ausztrál Matthew Glaetzer lett.


Omniumban a papírformának megfelelően a francia Benjamin Thomas végzett az élen két számban győzve, két számban pedig a második helyen végezve. A dobogó másik két fokára a dán Niklas Larsen és a spanyol Albert Torres állhatott fel.


A női 500 méteres időfutamban az orosz Daria Shmeleva futotta a legjobb időt megelőzve a német Miriam Welte és az ukrán Olena Starikova kettősét.


A női Keirin döntőjében egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, ennek ellenére a nagy esélyes német Kristina Vogel magabiztosan győzött, a holland Shanne Braspennincx és a szintén holland Laurine Van Riessen előtt.


A nap zárásaként a női Madisonban ismét brit aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű, Elinor Barker és Katie Archibald duója öt sprintet is megnyerve végzett az élen a belga és az olasz kettőst megelőzve.

 

Rövid videós összefoglaló a nap történéseiről: