Minden eddiginél zöldebb lesz a 2017-es Giro

2017. április 18. kedd
  |   Szerző: velo.hu

A kiváló 2016-os kampányt követően – amikor is az önkéntesek nem kevesebb, mint 56.734 kilogrammnyi szemetet gyűjtöttek az Olasz Körverseny során - a Giro szervezői igyekeznek még zöldebbé varázsolni a 2017-es jubileumi versenyt.

A Giro d’Italia főszervezője az RCS Sport együttműködve az E.R.I.C.A néven futó, leginkább kooperatív szakértők által alkotott, környezetvédelmi tanácsadással foglalkozó csoporttal, 2016-ban létrehozta az úgynevezett „Ride Green” projektet, melynek a célja a környezettudatosság. A 2016-os Olasz Körverseny tizennyolc Itáliában zajló szakasza során a rajt és célterületen kijelölésre került egy-egy terület, ahol a papír, karton, műanyag, fém, üveg és szerves hulladékokat gyűjtöttek és szelektáltak abból a célból, hogy minél kevesebb szemét keletkezzen a verseny folyamán.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Természetesen a jubileumi századik Olasz Körverseny során szeretnék még inkább előtérbe helyezni a környezettudatosságot. Idén már nem kevesebb, mint 1200 gyűjtőhely kerül felállításra, melyek közelében 250 önkéntes igyekszik minél gyorsabban szelektálni a hulladékokat, elsősorban újrahasznosítási célból, mivel a tavalyi évben az összegyűjtött szemét több mint nyolcvan százaléka újrahasznosítható volt.


A Giro d’Italia évek óta fontosnak tartja a különböző közösségi projektek támogatását, így természetesen a jubileumi Olasz Körverseny évében még inkább figyelnek ezekre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A környezettudatosság már a kezdetektől fogva sikerre volt ítélve – mondta Roberto Salamini a versenyt rendező RCS Sport marketing igazgatója. – A tavalyi eredmények önmagukért beszélnek, a Giro karavánja, a csapatok és a szurkolók is arra törekedtek, hogy minél szelektáltabban dobják el a hulladékaikat, így az önkéntesek munkáját is nagyban megkönnyítve. A Giro számára nagyon fontos a közösségi szerepvállalás, így mind a Ride Green projekt, mind pedig a Biciscuola – vagyis az iskolai kressz-oktatás – előtérbe került. Biztosak lehetünk abban, hogy a századik Olasz Körverseny, minden eddiginél zöldebb lesz.”


A jubileumi Giro d’Italia május 5-én Szardínia szigetén rajtol.