Balla Viktor Emlékverseny, Nagyhegyes: Kusztor lett az abszolút győztes, Kanti végignyomta a férfi főmezőnnyel + teljes eredménylista

2017. április 15. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

 A Magyar Kupa és Országúti Ranglista pontszerző versenyként meghirdetett, a hajdú-bihari versenynaptár egyik tavaszi klasszikusának számító, korábban Területi Évadnyitóként ismert Balla Viktor emlékversenyre rekordszámú, kb. 300 nevezés érkezett! A különböző korcsoportok 127 , 66, 35, és 15 km-es távokon versenyeztek Nagyhegyes környékén, sík, de annál szelesebb pályán.

 

 A hazai pályán versenyző KONTENT-DKSI mellett a hazai országútis klubok színe-java fog felsorakozott, itt voltak a Dr. Bátorfi, a Mugen Race, Degavi Tipográfia, a Szekszárdi SZKE, a Veloroom Kecskemét, és természetesen a kelet-magyarországi egyesületek nagy része, A határon túlról is érkeztek, például a csíkszeredai Tusnad csapat. Az osztrák Amplatz-BMC kontinentális csapatában versenyző Kusztor Péter és Pelikán János is itt voltak egyéb verseny híján.


A mezőnyöket kiváló útvonalbiztosítás és nagyrészt normális minőségű út várta, kivéve egy kb. 5 km-es részt, ahol több bukás és defekt is történt. A férfi elit kategória együtt indult a női elittel, amatőrökkel, férfi U23 és U19 korcsoportokkal a 127 km-en.


A futam felénél Pelikán és Bertalan Balázs (aki az U23-as korcsoportot is megnyerte) szöktek meg, hozzájuk ugrottak fel az utolsó kör kezdetén még négyen, köztük Kusztor is, aki a hajrában rutinjának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott Pályi Csaba (Bátorfi Team) és egy román versenyző előtt.


Sokak meglepetésére, a női elit kategória indulói közül Kanti Dorottya (Bátorfi Team) kibírta a 43-as átlagot a kb. 20 főre olvadt férfi főmezőnnyel és jelentős időkülönbséggel győzött Kapott Szonja (Degavi-Tipográfia) és Kecsó Zsuzsanna (BVSC) előtt.

 

A Balla Viktor emléksergeleg az U19-es fiúk között osztották, ahol Orosz Gergőé (FTC) lett az elsőség, Molnár Gábor (BVSC) és Dián Ábel (Degavi - Tipográfia)

 

Az eredményhirdetésen több kategória díjazottjai VÉGRE pénzdíjakban is részesültek, a Magyar Kupának további rangot adhatna, ha a szövetség csak olyan versenyeket venne fel a sorozatba, ahol pénzdíjazás is jár a legjobbaknak az UCI korcsoportokban.


A teljes eredménylista a letölhető fájlok között


Néhány kép az eredményhirdetésről ITT
Letölthető dokumentumok:

balla_viktor_emlekverseny_2017_jegyzokonyv.pdf (620 KB)