WorldTour tech: A 2017-es idény technikai újdonságai - 1.rész

2017. február 04. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A 2017-es idény rajtja egyben lehetőséget kínált arra a csapatoknak és persze a gyártóknak, hogy versenykörülmények között is tesztelhessék legújabb fejlesztéseiket. Az ausztrál és az argentin nyár csodáiból válogattunk.

 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Általában az ausztrál Tour Down Under az a viadal, ahol a csapatok bemutatják legújabb termékeiket. Az egyik legjobban várt újítás a Shimano Dura-Ace 9100-as szettje, amely egyelőre csak korlátozott számban volt felfedezhető a Sky, a FDJ és a Bahrain-Merida csapatainál. A szetthez tartozó új  kerekeket pedig mindössze egyetlen versenyző kerékpárja, Danny Van Poppel paripája alatt láthattuk.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A legfurcsább újítás mindenféleképpen a Scott úgynevezett Revo Via lánc kenőszerkezete volt, amely a vázra szerelve képes menet közben is karbantartani a láncot, segítséget nyújthat így az esős valamint saras körülmények között. 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viszonylag nagy látványosságként tűnt fel a Dimension Data csapata által használt KMC X11SL DLC lánc is, mely többféle színben is elérhető a piacon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A LottoNL-Jumbo csapatának ruházatát az idei évtől kezdve a Shimano készíti, ennek kapcsán pedig számos kiegészítőt is a japán cég kínálatából szereztek be, úgy, mint az S-Phyre cipő a hozzá integrált kerékpáros zoknival, mely a sokkal komfortosabb kényelem elérésére hivatott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A brit Sky csapata viszonylag későn mutatta be 2017-es Pinarello Dogma F10-es kerékpárjait, ennek ellenére Ausztráliában már minden versenyzőjük ennek a modellnek a nyergében tündökölt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A negyven fokos forróság arra is lehetőséget biztosított, hogy megjelenhessenek a legújabb napszemüveg trendek, melyek közül mindenféleképpen kiemelendő a regnáló világbajnok Peter Sagan egyedi festésű Optiek Van Gorp okuláréja.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az UniSA-Australia színeiben tekerő Cameron Meyert is ellátták egyéni szponzorai néhány különlegességgel, melyek közül a Lightweight Meilenstein Obermeyer kerékszettje volt a legszembetűnőbb, mellyel az utolsó három szakasz során versenyzett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az újdonsült ausztrál bajnok Miles Scotson pedig a BMC csapatának új szponzorától a Tag Heuertől kapott egy egyedi készítésű sportkarórát bajnoki címe elismeréséül.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Természetesen nem kezdődhet idény Adam Hansen cipői nélkül. Mint ismeretes Hansen saját maga készíti lábbelijeit, melyek most már nevet is kaptak. Érdemes rákeresni a Hanseeno cipőkre!

 

Folytatjuk!