Premier: Merida Time Warp teszt a májusi Velo magazinban

E-mail  Nyomtatás
2010. május 12. szerda

A Merida Time Warp speciális időfutam kerékpárja nagy „port kavart” tavalyi bemutatásakor a triatlonos körökben. A Merida német tervezőmérnöke, egyben maga is nagy triatlonos, Jürgen Falke által álmodott modell, nem csak külsőségével hívta fel magára a figyelmet, hanem a világújdonságnak számító Modular Head rendszer miatt is. Hazánkban idén egy régi motoros, Kuttor Csaba kapta meg a lehetőséget, hogy elsőként kipróbálhassa, a beavatás tapasztalatait a VELO magazin májusi számában olvashatjátok. Addig is egy kis bevezető, kedvcsinálónak:

Egyesületem, az Uniqa Újbuda TC triatlon szakosztálya az idei évtől áll partneri kapcsolatban a Meridával. A klubban egyre többen kapták meg az új bringájukat, valaki full karbont, valaki alut, páran időfutamot, a többiek országútit. Túl vagyunk már szokásos franciaországi edzőtáborunkon is, ahol a gépekkel mindenki igencsak elégedett volt. Egy valaki nem ülhetett fel kiválasztott Merida-jára – mégpedig én!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 

Ennek oka, hogy míg az „átlag” Merida-k raktáron állnak, a Time Warp – amit a kezdetektől kinéztem magamnak – egy prémium termék. Ha jól tudom, a Bringaexpon eladták a bemutató darabot, de még nem rohangál belőle Magyarországon túl sok.
Ráadásul én nem komplett bringát kértem, csupán vázat, és a jól megszokott Sram Red szettel öltöztettem fel. No, ezt így mindenképpen rendelni kellett, és a legkorábbi lehetőségem, hogy megkaparintsam, az április volt.

A múlt héten meg is érkezett a gyönyörűség, és Tóth Gyuri barátomat kértem meg, hogy segítsen összeállítani. Gyuri alaposan megküzdött a bowdenekkel, mire sikerült mind a négyet a helyére húznia.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2010.05.13. 00:57
a kepen tovabbra sem SRAM Redes bico van.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések