Poór Brigitta Európa-bajnoki címet szerzett tereptriatlonban

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 02. szerda
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Nemzetközi Triatlon Szövetség ( ITU ) tereptriatlon fesztiválján, az erdélyi Marosvásárhelyen Poór Brigitta fölényes győzelmet aratva szerezte meg az Európa-bajnoki címet!

Marosvásárhelyen rendezték az ETU Tereptriatlon Európa-bajnokságot. A sok magyar sportoló mellett kiemelt versenyzőként érkezett a soproni születésű, Győrben élő Poór Brigitta is.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

1,2km úszás, 26km kerékpározás és 6,8km futás várt a versenyzőkre. A kiváló magyar terepsportoló az úszásban mindig is jól szerepelt, elsőként elitként lépett partra. A kerékpáros pálya első szakasza egy nagyon nehéz emelkedőben végződött, ezt Brigi hatalmas lendülettel teljesítette így már versenyterületre érve komoly előnyre tett szert, amit a további 4 körben folyamatosan növelni is tudott. Az utolsó kört a magyar triatlonista még egy perccel gyorsabban teljesítette mint vetélytársai, így a terepfutásra már megnyugtató előnnyel vághatott neki! Brigitta végül közel 3 perc előnnyel nyerte a kontinensviadalt.

 

 

"Együtt rajtoltunk az U23-as, vagyis a 23 év alatti versenyzőkkel, akik közt volt néhány nagyon jó úszó. Igyekeztem tapadni rájuk, hogy minél kevesebb legyen a hátrányom az úszás végén. Szerencsére ezt sikerült egy percen belül tartanom, így kerékpáron, az első hosszú meredek emelkedőn már átvettem a vezetést és ezt sikerült folyamatosan növelni egészen a célig. Az úszás lent volt a városban, a kerékpáros, a futó pálya és egyben a versenyközpont pedig fent Somostetőn. Leírhatatlan érzés volt elsőként felérni, elképesztő mennyi ember jött ki szurkolni a pálya szélére. Nagyon jóleső érzés, hogy mindenki a sajátjaként buzdított! Ugyan nem éreztem magam a legfrissebbnek és a lábaim se voltak az igaziak, de egyszerűen nem tehettem meg, hogy ilyen körülmények között nem nyerem meg a versenyt. Egyszerűen nem lehetett. A következő hétvégém szerencsére szabad, így van időm picit regenerálódni. Szükségem is lesz rá, hiszen két hét múlva már Lengyelországba utazom, visszatérek az XTERRA versenyekhez. Még 3 futam vár rám a European Tour sorozatban!"

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Top5

 

 

1. Poór Brigitta HUN 1:59:49

2. Morgane Riou FRA 2:02:51

3. Carina Wasle AUT 2:05:45

4. Eleonora Peroncini ITA 2:06:02

5. Yulia Surikova RUS 2:10:35

 

Fotók : Bereczky Sándor, Bereczky Zsolt

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.08.03. 13:18
Szuper !

2017.08.03. 13:18
Szuper !

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések