Poór Brigitta a máltai után a ciprusi tereptriatlon versenyt is megnyerte

E-mail  Nyomtatás
2017. április 25. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Az elmúlt hétvégén Cipruson, a második európai fordulóját rendezték a tereptriatlonosok világkupa sorozatának. Poór Brigitta a Merida Maraton Team CST és a Megathlon SE versenyzője, folytatva eddigi remek formáját ismét győzni tudott!

Cipruson rendezték az XTERRA European Tour idei második versenyét. A viharos körülmények miatt a szervezőknek változtatniuk kellett. Az óriási hullámok miatt nem engedték a versenyzőket a vízbe, így duatlon versenyre kényszerültek módosítani a távot. Ez az jelentette, hogy az úszás helyett egy kör, vagyis 5km futással kezdtek, majd kétszer 18km-es kerékpározás után még két kör, azaz 10km futás várt a versenyzőkre.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Brigitta annak ellenére, hogy kifejezetten nem szereti a duatlon versenyeket, jól kezdett, kis előnnyel, elsőnek váltott kerékpárra. A kifejezetten nehéz körönként 515m szintemelkedést tartalmazó sziklás terepen a magyar versenyző tovább tudta növelni az előnyét az őt üldöző francia lány előtt. Így az utolsó, 10km futást a sziklás, homokos terepen már magabiztosan kezdhette meg. Végül megismételve a máltai sikerét, Cipruson is sikerült megnyernie a versenyt!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

"Reggelre virradóan óriási szélvihar támadt. Mikor tekertem ki a verseny helyszínéhez már láttam, hogy óriásiak a hullámok, ami azért sem szerencsés, mert nagyon sziklásak itt a part menti vizek. Annak ellenére, hogy egy versenyen, a ritmusomhoz szükségem van a kezdő úszásra, emiatt nem is szeretem a duatlon versenyeket, nem bántam, hogy a szervezők így döntöttek. Kicsit nehezen kezdtem az elején, kellett pár száz méter mire belelendültem a futásba, de egész jól haladtam. Sikerült 19perc alatt futnom az első 5km-ert ezen a bokatörős sziklás, majd homokos terepen. Ezzel elsőnek mentem ki bringázni. Az emelkedőket igyekeztem meghúzni, de a lejtőkön nem kockáztattam, nem szerettem volna elesni. Így is fel tudtam tornászni az elég jól az előnyöm. A végső 10km futás már kifejezetten jól esett, és a győzelem is meglett! Most pár napot még Cipruson maradok, aztán a hét második felében utazom Athénba, hiszen az XTERRA Greece futammal folytatódik a sorozat. "

 

Eredmények:

 

1. Poór Brigitta HUN 3:02:54
2. Morgane Riou FRA 3:13:19
3. Cecilia Jessen SWE 3:23:15
4. Daz Parker UK 3:31:28
5. Marika Wagner SWE 3:32:17

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.04.29. 06:36
Magyar specialítás.Ilyen "sikersportágaink" vannak, kajak egyéb.
Olyan sportágakban, és távokon, ahol komoly konkurencia van, ott nem játszunk.
DE reméljük olvashatunk majd itt komolyabb magyar outi kerékpáros eredményről is.


2017.04.28. 23:46
5induló egy nemzetközi versenysorozatban....

2017.04.28. 13:07
Sok néző van a célban, vagy miből gondolod? Ha pénz van benne, a sportolónak csinálnia kell, ebben semmi hiba.


2017.04.26. 06:55
Népszerű sportág.....

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések