Poór Brigi Dániában Világkupa futamgyőztes

E-mail  Nyomtatás
2016. szeptember 05. hétfő
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Poór Brigitta Dániában Világkupa futam győzelemmel zárta a szezont. Ezzel a sikerrel bebiztostosította összetettet elsőségét az XTERRA European Tour összetettben.

Poór Brigitta a Merida Maraton Team-CST és a Megathlon SE versenyzője fantasztikus versenyzéssel, hatalmas fölénnyel nyerte az utolsó európai XTERRA World Tour tereptriatlon világkupa futamot. A szörnyű időjárási viszonyok közt megrendezett futamon 1,5 km úszást, 32 km kerékpározást és 10 km futást kellett teljesíteni a versenyzőknek, különösen nehéz terepen. A győrben élő sportoló már az úszáson magához ragadta a verseny irányítását. Előnyét fokozatosan növelve magabiztos fölénnyel sikerült győzedelmeskednie. Ezzel a sikerrel a profiknak kiírt XTERRA European Tour összetett elsőséget is megszerezte.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Brigi: "Fantasztikus verseny volt. Annak ellenére, hogy végig szakadt az eső és hideg is volt, remekül éreztem magam. Szerencsére sikerült leküzdenem önmagam is, hiszen köztudott, hogy ilyen saras körülmények között egyszerűen leblokkolok. Hét közben a nemzetközi média már csak a lányokkal foglalkozott, hiszen a fiúk összetettje már eldőlt. Nálunk még ment a számolgatás. Picit már zavaró is volt a túlzott figyelem, de igyekeztem nem venni róla tudomást. A svájci lánnyal voltam versenyben, úgy voltam vele, hogy meg kell verni és kész. Nagyon szerettem volna megnyerni a versenyt, ennek megfelelően versenyeztem. Éreztem, hogy a formám is megvan hozzá és szerencsére összejött. Ezzel a versennyel vége az európai szezonnak, még a világbajnokság van hátra októberben. Nagyon szeretnék kiutazni rá, de ez már sajnos nem rajtam múlik."

XTERRA Denmark Top5:


1. Poór Brigitta HUN 3:30:39
2. Carina Wasle AUT 3:37:08
3. Renata Bucher SUI 3:47:17
4. Louise Fox GBR 3:50:57
5. Carol Rasmussen DNK 4:07:14

XTERRA European Tour összetett Top5:


1. Poór Brigitta HUN 529pts
2. Renata Bucher SUI 483pts
3. Carina Wasle AUT 454pts
4. Helena Erbenova CZE 382pts
5. Morgane Riou FRA 331pts

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések