Peter Sagan: nem lesz könnyű, de készen állok a kihívásra

E-mail  Nyomtatás
2016. augusztus 05. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A regnáló országúti világbajnok Peter Sagan a riói olimpia során hegyikerékpározásban áll rajthoz, a szlovák kiválóság épp a minap járta be az augusztus 21-i verseny pályáját.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ott lehetek az év legfontosabb Mountan Bike versenyén, ráadásul ezt az egyik legnagyobb presztízzsel bíró sporteseményen, az olimpián tehetem meg – nyilatkozta Sagan a pálya feltérképezését követően. – Örülök, hogy visszatérhetek a gyökereimhez, és Szlovákia nemzeti színeit képviselhetem Rióban.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Talán sokan tudják, hogy Sagan junior korában korosztályos világbajnok volt hegyikerékpározásban, az olimpia jegyében pedig idén két Mountain Bike versenyen is rajthoz állt Csehországban és Ausztriában, mindamellett, hogy országúton egy nagyszerű idényt teljesít, a Tour de France-ról például már ötödik alkalommal hozta el a zöld trikót.


„Három szakaszt nyertem a Touron, elhoztam a zöld trikót, míg a csapattársam Rafal Majka a hegyi összetettet nyerte meg – folytatta mondandóját Sagan. – Nem könnyű egy fárasztó Francia Körversenyt követően ráhangolódni egy más fajta megmérettetésre, de készen állok a kihívásra!”


A kvalifikációs rangsor tizenötödik helyén zárva a Szlovák Kerékpáros Szövetség egy szabadkártyára is igényt tartott, a kiváló országúti kerekes ennek nyomán lehet ott Rióban. Az országúti mezőnyversenyben a Dukla Banska Bystrica kontinentális csapatának versenyzője Patrik Tybor képviseli az ország színeit.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések