Pelikán János UCI pontot szerezve, harmadikként zárta az Okolo Jiznich egyenkénti időfutamát

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 08. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Az osztrák My Bike-Stevens kontinentális csapat magyar légiósa dobogóra állhatott az Okolo Jiznich szakaszverseny harmadik etapján.

Szeptember 5. és 9. között rendezik a 2.2-es besorolású Okolo Jiznich/Tour of South Bohemia szakaszversenyt Csehországban. A mezőnyben az osztrák My Bike-Stevens csapatában Pelikán János képviseli a magyar színeket.


Az első 2,4 kilométeres csapatidőfutamot a belga Lotto-Soudal U23-as utánpótlássora nyerte, a My Bike-Stevens csapata, mindössze öt másodperc hátránnyal a hatodik helyen zárt. Az ezt követő 158 kilométeres mezőnyszakasz a hazai Alois Kankovsky (Elkov-Author) sikerét hozta, Pelikán János és csapattársai Rok Korosec minél jobb eredményéért harcoltak, aki végül harmadik lett a mezőnyhajrá során.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harmadik napon egy 10,7 kilométeres 500 méternyi szintet tartogató egyenkénti időfutamra került sor. A legjobbnak az idei Magyar Körverseny prológját megnyerő Patrick Schelling (Vorarlberg-Santic) bizonyult megelőzve a Gemenc Nagydíj prológjának győztesét Michael Kukrle-ét (Elkov-Author), míg a harmadik mindössze hat másodperc hátránnyal Pelikán János (My Bike-Stevens) lett, ezzel egy UCI Europe Tour pontot szerezve.


Összetettben két szakasszal a verseny vége előtt Schelling vezet, Pelikán János kilenc másodperc hátránnyal a negyedik.

 

Fotó: jsphoto.cz

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések