Pelikán János 5 UCI Europe Tour pontot szerezve, hetedikként zárt az Okolo Jiznich összetettjében

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 09.
  |   Szerző: velo.hu

Szeptember 5. és 9. között rendezték a 2.2-es besorolású Okolo Jiznich/Tour of South Bohemia szakaszversenyt Csehországban. A mezőnyben az osztrák My Bike-Stevens csapatában Pelikán János képviselte a magyar színeket.

A harmadik nap 10,7 kilométeres 500 méternyi szintet tartogató egyenkénti időfutamán Pelikán János mindössze hat másodperc hátránnyal harmadik lett, ezzel egy UCI Europe Tour pontot szerezve.


A negyedik szakaszt, így az összetett negyedik helyéről kezdhette. A 176 kilométeres penzum végén mezőnyhajrá döntött, amit a hazai Josef Cerny (Elkov-Author) nyert meg, a magyar kerekes a főmezőnnyel érkezett, ezzel megőrizve kiváló összetettbeli pozícióját.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A záró napon sajnos magyar szempontból nem éppen a legjobban alakultak a dolgok, egy öt fős, erős nevekből álló szökés hazaért, az etapgyőzelmet a német Jannik Steimle (Vorarlberg-Santic) kaparintotta meg, míg összetettben a cseh Michael Kukrle (Elkov-Author) diadalmaskodott a lengyel Maciej Paterski (Wibatech-Merx 7r) és a jövőre már WorldTour szerződéssel rendelkező belga Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23) előtt.


Pelikán János végül így is a kiválónak mondható hetedik helyen zárta a cseh versenyt, ezzel újabb öt UCI Europe Tour pontot gyűjtve.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések