Peák Barnabás tíz hetes meghívást kapott az UCI edzőközpontjába

E-mail  Nyomtatás
2017. február 10. péntek
  |   Szerző: Mihály Norbert

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség svájci edzőközpontjában készülhet az egyik legnagyobb országúti tehetségünk Peák Barnabás.

Peák Barnabás 2015-ben robbant be a hazai országúti kerékpározás élvonalába, majd 2016-ban még magasabbra helyezve a lécet, remek eredményekkel térhetett haza különböző nemzetközi viadalokról.


Májusban az olaszországi Dorigo egynaposán elért tizenkettedik helyezését követően bajnoki címeket szerzett, majd hegyi triót nyert a luxemburgi GP General Patton junior szakaszversenyén. Az Európa-bajnokságon kiváló eredménnyel zárva az időfutam során hetedik, míg a mezőnyversenyben nyolcadik lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Nehezen indult az év, de néhány versenyt követően szerencsére jöttek az eredmények – mondta még az Európa-bajnokságot követően Barnabás. - Az osztrák kupában szereztem egy második helyet, Szlovákiában a felnőttek között állhattam dobogóra, a világkupában is jól szerepeltem, számos trikót, és Top15-ös helyezést szerezve. A két bajnoki címemnek is nagyon örültem, ezeket szerettem volna megnyerni, tudatosan készültem is rá. A 2016-os év kiemelt célja ellenben az Európa-bajnokság volt, sokat imádkoztam egy jó eredményért, és hogy kijöjjön az a teljesítmény, ami bennem rejtőzik. Az eredményeim igazolják a megszámlálhatatlan edzésórát, a tudatos táplálkozást és az imákat.”


Barna 2017-re aláírt a Kontent-DKSI csapatához, ám a napokban kaptuk a jó hírt, hogy lehetősége nyílik márciustól tíz hét erejéig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség svájci edzőközpontjában készülni. Természetesen azonnal megkerestük a kerekest.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A világbajnokságot követően merült fel ez a lehetőség, mint egyfajta út a fejlődéshez – mesélte Peák Barnabás a napokban. – A tavalyi csapatom szakvezetője, Kis György segítségével pályáztunk. Januárban jeleztek vissza, hogy március közepétől tíz hétre várnak, amit az új csapatom, a Kontent-DKSI is támogat.”


A lehetőség azonnal új távlatokat nyitott meg Barna előtt.


„Nagyon várom már, hogy kint lehessek –
ecsetelte céljait a 2016-os szezon legjobb utánpótlás korú versenyzője. - Szeretnék sokat tanulni legfőképp a nyugat-európai kerékpáros kultúráról, fejlődni, versenyezni. Szeretném építeni a nemzetközi kapcsolataim, amiknek a jövőben biztosan jó hasznát veszem majd. Ki akarom próbálni magam pályán is, bár tudom, hogy nem leszek a következő Szalontay Sanyi, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lehetek képes, mondjuk négyezer méteren.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések