Parti Andris naplója : Negyedik hely Csehországban

E-mail  Nyomtatás
2008. május 27. kedd

Sziasztok.
Ezen a hétvégén Csehországba versenyeztem, méghozzá egész jó futamot tudtam produkálni, úgy látszik jót tett az előző hetek kemény edzése és a verseny előtti héten való aránylagos lazítás. Az előző hetek edzéseit, a múlt héten némileg igyekeztem kipihenni, csak egy nap volt, amikor résztávokat is beiktattam, mondjuk nem is nagyon volt rá idő, mivel ezúttal szombaton volt a verseny, éppen ezért már pénteken útnak kellett indulnunk.
A verseny pontos helyszíne, Karlovy Vary volt, ami agy elég kellemes Cseh fürdőváros, és ideális versenyhelyszín. A pálya élvezhető volt, nem túl meredek emelkedőkkel, de technikás lefelékkel, közülük az egyik, nedves, gyökeres, saras, kanyargós, meredek, kombinációval. Ez útibbi okozott azért némi izgalmat…

Péntek este a pályajárás után a szokásos módon jól „betésztáztam” majd egy kellemes alvás után frissen ébredtem.
Minden ideális volt egy jó versenyhez, csak egy hiba akadt, ugyanis a beszólításnál nem a világranglista szerint, hanem a Cseh kupa állása szerint szólítottak be, amiben hát nem állok túl fényesen (konkrétan sehogy). Így kb. az 50.-ik helyről rajtoltam az igen népes és erős mezőnyben.
A rajtot próbáltam okosan abszolválni úgy, hogy előre is kerüljek, de ne is kockáztassak túl sokat. Előzésre nem volt épp sok hely a pálya elején, de aztán elkezdtem minden lehetséges helyen előzni. Még a verseny első felébe felértem az élen haladókra, de aztán a korábban már említett lefelében hibáztam és ismét kissé leszakadtam róluk. Ekkor kicsit stagnáltam, éreztem, hogy az elején át kellett verekednem magam az egész mezőnyön, ekkor úgy a 6 helyen mentem. Majd az utolsó két körbe szétszakadt az élboly és kezdtem utolérni őket, az utolsó előtti körben felértem az ötödik helyre, majd az utolsó körbe vérszemet kaptam, amikor megláttam a 4-ik helyen haladót, és megindultam mint egy őrült. Fel is értem rá és nagy lendülettel elmentem mellette, de ekkor már a harmadik helyen haladó, itthon is már ismert Boudny Pavel, és a második helyezet is „lőtávolba került”. Az utolsó emelkedőn folyton hátra nézett és én nagyon közeledtem hozzá, de végül nem értem utol. A célba vezető lefelén már nem is kockáztattam, tudtam, hogy nincs már esélyem kielőzni. Így 10 másodperccel lemaradva a 3-ik helyről, negyedikként értem a célba. Viszont a verseny utolsó két körébe még a versenyt megnyerő Cseh világkupa menőn, Spesny Milanon is hoztam kb. 45 másodpercet, így 1:17-et kaptam tőle, ami nem túl sok.

Most úgy érzem, kihoztam magamból és a helyzetből a maximumot, a Polar-om 174-es átlagpulzust mutatott a kis híján két órás verseny végeztével, és legalább szoktam a mezőnyön való átverekedést. A technika persze ismét hibátlanul működött, és a csapatháttér is tökéletes volt, köszönet Dobai Zolinak, és Kőszegi Krisztiánnak. Egy kisebb képgalériát versenyről, találtok a honlapomon (a képeket Dobai Zoli készítette).
Ezúttal csak két napom van itthon, kedden reggel már a Ferihegyi reptéren kell lennem, ugyanis a következő hétvégén Andorrába indulok egy világkupa futamon. Ez igen extrém lesz, ugyanis az időjárás-jelentés 12 fokokat és esőt ír, ráadásul a verseny 1800 méterrel lesz a tengerszint felett.

Szóval izgalmas dolgok várnak rám, legközelebb ezzel jelentkezem.
Üdv: Parti András

www.partiandras.hu
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések