Parti Andris naplója: A világbajnoki szereplésről

E-mail  Nyomtatás
2008. június 24. kedd

Sziasztok.
Diavetítéshez kattints a képreMegvolt a Világbajnokság is! Idén Olaszországban, Comenzadurában úgy 900 kólóméterre Budapesttől.
Az ódaút során némi probléma akadt a csapatbuszunkkal, mivel az utastérben lévő aksi elkezdett melegedni, majd igen durva gázokkal látott el minket. Megpróbáltunk valamit csinálni vele, de nem igazán sikerült, ezért lehúzott ablakokkal mentünk az autópályán, pedig nem volt túl meleg. Időnként meg is kellett állni, hűteni a gépet, szóval kicsit hosszúra sikerült az utunk (egyébként versenyzőként Szlobodnyik Zsolti és Kusz Matyi utazott még velem hogy U23-ban képviseljék az országot). Elvileg reggel kilenckor indultunk, de csak kb. éjfélre értünk oda.
A második probléma a szálással volt, mivel nekünk azt mondták, hogy apartman, ehhez képest semmi konyha vagy főzési lehetőség nincsen, és a házi néni sem túl kompromisszum kész. Mi pedig így készültünk. Így a reggelit például mindig a földön ülve, zacskókból nyomtuk tányér híján. Na mindegy!

A szállás helye volt a másik igen nagy gond, mivel 35 kilométerre van a versenytől, ami még nem is lenne túl nagy távolság, de 1000 méter szint van benne, így még autóval is csaknem egy óra. Szóval nem volt egyszerű megszervezni, hogy minden rendben menjen, és így napi 2 óra, nem túl pihentető autókázás várt ránk.
A pálya legalább jó volt! Igazi technikás OX pálya! Elég izgalmas, mivel az erdőben nedves a talaj, és van pár durvább köves, gyökeres szekció, a felfelék is kemények, nyomatósak.

Diavetítéshez kattints a képreSzerdán pont a junior lányok versenyének végére értünk ki, amikor hallottuk az óriási hírt: Benkó Barbi világbajnoki ezüstérmes lett a junior nőknél!!! De a junior fiúk is jól mentek. Itt Juhász Zsolti volt a legjobb, ő 20-ik lett ebben az elég durva mezőnyben. Ezúton is óriás gratula nekik!
A pálya napról napra száradt, de így is igen technikás maradt, mivel teljesen szét lett járva. Az idő is napról napra javult, a verseny napjára, túl meleg is lett, kb. 35 fok.

A starthoz 61-iknek szólítottak a 105 fős mezőnybe, pont néhány ismerős arc állt körülöttem, hát lepacsiztunk, majd rajt! Aránylag jól kaptam el a rajtot, kicsivel talán előrébb voltam már a startpozíciómnál, de elkezdett kioldani a pedálom. Többször kiléptem, mire sikerült átlépnem a másik oldalra (a végén kiderült hogy kilazult a rugót tartó csavar), így egyoldalas lett a patentpedálom. Sebaj azért nyomtam mint állat, fokozatosan javítva a pozíciómon, bár a második-harmadik kör körül, volt egy mélypontom a nagy meleg miatt, kicsit rosszul is éreztem magam, páran megelőztek. De úgy tűnt, sokaknál volt ilyen. Utána azért összekaptam magam és feltekertem úgy az 51-54. hely köré, szintén volt néhány igen nagy név körülöttem, nagyjából itt is haladtam az utolsó előtti körig. Ekkor éreztem, hogy van még azért bennem egy kis kraft. Hát nyomás! Utolértem egy 4-5 fős bolyt, majd le is raktam őket, azonban a cél előtt kiszólítottak a 80%-os szabály értelmében. Pont én voltam az első, akit kiszedtek, pedig az utolsó körre már simán kiengedhettek volna, mivel még eltelt pár perc mire jött az első befutóra, szóval senkit nem zavartam volna. Ilyenkor pedig még ki szoktak engedni, de itt a szervezők nagyon szigorúak voltak. Ennek nem igazán örültem, mivel úgy gondoltam, végig tudok menni már, és még éreztem, hogy van bennem elég egy jó utolsó körre.
Diavetítéshez kattints a képreEz végül a 46-ik helyre volt elég, ami mondjuk helyezésileg maximálisasan kielégíti a magammal szembeni elvárásaimat, és ha jól tudom, ez az eddigi legjobb Magyar VB. helyezés a felnőttek között. Ráadásul ez egész sok pontot is jelent. De úgy érzem talán ennél kicsit több is volt bennem, de azt hiszem, azért kihoztuk a lehetőségekből a maxot.
A verseny maga, hihetetlen hangulatú volt, az olaszok teljesen meg voltak őrülve, olyan őrjöngés volt a felfélékben, mintha legalább a Tour hegyi szakaszán lennénk.


Most már biztos vagyok benne, hogy a tavalyi évemhez képest sikerült egy elég nagyot előre lépnem, már egész más emberekkel vagyok meccsben, mint eddig bármikor.
Nagy-nagy köszönettel tartozom még, Fehér Csabinak, illetve Roninak a sofőrkötésért, illetve hogy mindenben segítettek, kintlétünk alatt.
A verseny után még egy éjszakát töltöttünk Olaszban majd hétfőn, szintén kicsit hosszúra nyúlt út után értünk haza.
Most a legközelebbi biztos versenyem, a Duna Maraton lesz, de még ha jól érzem magam, lehet kilátogatok a következő hétvégén Szlovákiába, egy Class 1-es versenyre.

Üdv: Andris
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2008.06.27. 16:27
Gratulálok leányoknak és fiúknak egyaránt! Barbinak a 2. hely miatt extrém módon!
46. hely: Azon kellene eltünődni az ilyen lényegtelen hangadóknak, hogy ha ők a saját munkájukát úgy végeznék, hogy abban a világ 46-ik legjobbjai lennének, akkor nagyon sok pénzt keresnének! Olyan böszme sokat, hogy könnyedén megtámogathatnák a "sztárnaplós" versenyzőket. Akik ekkor már világszintű támogatással és háttérrel bátran lépkedhetnének feljebb és feljebb a versenyeken.
Addig is dolgozzunk azon, hogy egyszer a világ 46-ik legjobbjai lehessünk valamiben mi is! Nekem még nem, Parti Andrásnak már sikerült...

2008.06.25. 18:00
Óriási gratula mindenkinek(Barbinak külön)szerintem aki ezt fanyalogva nézi annak elgurult a gyógyszere.Próbáljon meg Ő ilyen háttérrel, támogatotsággal, körülményekkel jobb eredményt letenni az asztalra..pofázni a legkönnyebb, azt fekve is lehet! Hajrá magyar montisok!!!

2008.06.25. 15:24
Gratulálok! Andrisnak, Barbinak, Zsolesznek, Matyinak és a teljes magyar csapatnak!
Volt szerencsém menni pár kört a pályán és két versenyt végigizgulni a frissítőből. Le a kalappal a lányok és fiúk előtt. Sokat dolgoztak előtte, és keményen küzdöttek a versenyen az eredményekért. Csak így tovább az Olimpiáig!

2008.06.25. 10:44
Utoljára reagálok a te sötét beírásodra ("nem lényeg"..a neved is jelzi ki vagy te..)
Nem sokat értesz a dologhoz, de szádba rágnám: a terhelési ad egy képet, hol tart a sportoló, mit kell fejl., mi a gyenge, stb..ehhez még sok minden kell, hogy egy versenyen a legjobb legyen. Tudtad ezt? Szóval én azt mondom Te egy lényegtelen ember vagy, kishitü, és gerinctelen. És nagyon idegesítő hogy mennyi ilyen ember él, és veszi a fáradtságot, és képes beírni efajta ócsárolásokat.

2008.06.25. 09:22
Gratula Andris! szuper eredmény! :)

az olyan bátor, nevét felvállaló kritikusok, mint az első kommentet jegyző illlető gondolatain kár felháborodni, és így reagálni is felesleges. Aki ennyire van képben Andris teljesítményével kapcsolatban, az nem éri fel ésszel, amit írtok neki.

2008.06.25. 00:28
Nevetségesek vagytok. A sztárnaplós pár hónapja irta milyen értékeket produkált az orvosi teszten.Elolvastam. Ha értetek hozzá kicsit, olvassatok vissza, Jan Ullrich büszke lenne ilyen értékekre. És akkor itt a nevetséges eredmény. Szálljatok le a vissza a földre.

2008.06.25. 00:11
Hali Andris!!!Gratulálok az eredményedhez!!!Évről -évre fejlődsz!!!

2008.06.24. 23:14
Kedves "nem lényeg"!
Parti Andris messze az egyik legjobb magyar, ha nem hiszed akkor miért nem probálod meg te is? Hátha neked jobban megy!
Tipikus magyar hozzáállás!

2008.06.24. 23:13
Kedves "nem lényeg"!
Parti Andris messze az egyik legjobb magyar, ha nem hiszed akkor miért nem probálod meg te is? Hátha neked jobban megy!
Tipikus magyar hozzáállás!

2008.06.24. 22:17
Kedves nem lényeg!
Parti Andris is ahhoz az orvoshoz jár, terheléses tesztre, akinél én is voltam. Ő egy iszonyatosan jó orvos. Ha valamiben csak a rosszat látod, fordulj a fal felé és számolj el 10-ig. Jobb volna.
mellesleg el lehet menni és meg lehet mutatni, hogy te jobb vagy , mint az Andris.
Kár, hogy ilyen dolgokra válaszolni kell, mert az a szánalmas, amit te csinálsz.

Ahelyett, hogy annyit írtál volna, hogy:

Hajrá Andris, szép volt, nyomd le őket az olimpián is!
Én ezt kívánom Andrisnak és sok-sok kilométert, ami meg nem lényeg, azzal ne foglakozz :D

2008.06.24. 22:14
"Nem lényeg"es hozzászóló! Te vagy egy tipikusan magyar ember sajnos. Inkább ne szólj semmit, és mérgelődj magadba. Név nélkül hogy mersz beírni ilyet? Semmiféle önsajnálatról nem olvastam.
Nem az edzők, orvosok itt a bibik, hanem az ország maga, ahogy a sporthoz hozzááll. Gratulálok Andrisnak!

2008.06.24. 20:26
Magyar edzők, orvosok valójában nem is értenek hozzá, hogyan lehet valakiből jó versenyző. Ezen a téren is nagyon-nagyon le vagyunk maradva. Na nem az olimpiára és a szégyenletes magyar doppingbotrányokra gondolok, hanem a profi és igazán felkészült hozzáállásra.Az hiányzik. Addig is maradnak az 50. helyek és az önsajnálat, hogy jaj istenem de hosszú volt az út meg egyebek. Szánalmas.

2008.06.24. 17:07
Neked mindig ilyen mokás utazásaid vannak Andris? Mi lenne, ha minden összejönne? Nagy-nagy gratula az eredményért!!!!! Zsir vagy!!!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések