Parakerékpárosaink már a tokiói olimpiára hangolnak

E-mail  Nyomtatás
2018. február 24. szombat
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A 2017-es év a parakerékpárosok számára sérülésekkel teli, mégis az új válogatott kerettagok integrálásának fontos éve volt. A pályafutását befejező riói paralimpikon Butu Arnold Csaba (pilótája Garamszegi László, klubja: Hungaro Fondo) magasra helyezte a mércét.

A válogatott a korábbi 3 főről 8 főre emelkedett 2017-ben. Név szerint a normál bringán ülő Wermeser Zsombor (Pannon Cycling Team), a tandemes látássérültek Ocelka Róbert (pilótája Andristyák Gábor, FTC) és Lengyel Zsófia (pilótája: Kapott Szonja, SZINGO SE) és a handbike-osok Bók László (Kőbánya TC), Barkóczi Péter, Nagymáté Sándor és Vaszil György (mindhárom BVSC) mellett Lévay Petra triatlon válogatott alkotja a kibővült bringa válogatottat.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tokió2020 Paralimpiai program legfontosabb éve áll a versenyzők előtt 2018-ban, hiszen az idei év már előkvóta futó év, és egy férfi és egy női kvóta szerezhető az idei évben hazánknak. Így ennek megfelelően a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kerékpáros Szövetség hathatós segítséggel, míg Steiner György szakágvezető erős programmal állt a versenyzők mellé.


Mindkét kvóta megszerzésre minden esélye megvan a csapatnak, amelyhez hozzájárulhat az is, hogy a versenyzők idén először UCI C1 nemzetközi versenyen indulhatnak hazánkban 2018. szeptember 8-9-én, amelyek pontjai szintén beleszámítanak majd a nemzetek közötti világranglista pontjai közé. Így a sportolók elkezdték a Paralimpiára vezető utat a márciusi Rió de Janeiro-i pályavilágbajnokságra készülve egy bécsi pálya edzőtábor keretében. A bécsi felkészülési állomás egy kiváló példája az épekkel való integrációra, hiszen Pataki Ibolya pálya szakágvezető segítségével nem csak Lengyel Zsófia és Wermeser Zsombor készül a parakerékpáros pálya Világbajnokságra, de ami még jobb hír, hogy Lovassy Krisztián európa bajnoki ezüstérmesünkkel készülhetnek, aki szintén a Pálya Világbajnokságára hangol éppen Bécsben.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A csapat másik fele és Földi Bence Siketlimpiai 5. helyezettünk pedig Cipruson fog tölteni két hetet melegégövi edzőtáborban, hogy felkészülhessenek a szezon első versenyeire, amelyek már Európa Kupa futamok lesznek, ahol már áprilisban világranglista pontokért versenyeznek.


Következő eseményeink:


február 20-23.: Bécsi Pálya Edzőtábor
március 20-április 3.: Ciprus melegégövi edzőtábor
március 22-25: Parakerékpáros Pálya Világbajnokság
április 7-8: 2 Giorni del Mare – Massa (Olaszország, UCI C1)
április 21-22: Verola Paracycling Cup (Olaszország, UCI C1)

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések