Papírforma győzelmek az európai cyclo-cross hétvégén

E-mail  Nyomtatás
2017. január 08.
  |   Szerző: velo.hu

Belgiumban és Hollandiában is az előzetesen elvártak szerint alakult a cyclo-cross nemzeti bajnokság.

Belgiumban Wout Van Aert (Crelan-Charles) könnyed magabiztossággal utasította maga mögé ellenlábasait. A regnáló világbajnok, egyben címvédő lényegében már az első körben eldöntötte a csata kimenetlét, s végül közel egy perccel nyerte meg a versenyt Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) és Laurens Sweeck (Era-Circus) előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hölgyeknél is a papírforma szerint zajlottak az események Sanne Cant (Enertherm-Beobank) zsinórban már a nyolcadik bajnoki címét zsebelhette be.


Hollandiában Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) mindössze tíz nappal súlyos, eszméletvesztéssel is járó bukását követően próbálta megvédeni címét, sikerrel, bár az első két körben még tartalékolt, de a célvonalon való harmadik áthaladásnál már ő haladt az élen. Végül Corne van Kessel (Telenet-Fidea) lett a második, míg Joris Nieuwenhuis a harmadik.


A hölgyeknél a cyclo-cross szakágba közel két év kihagyást követően visszatérő Marianne Vos (WM3) diadalmaskodott.


Németországban Marcel Meisen győzött, Franciaországban az országutakról is jól ismert Clément Venturini (Cofidis) szerezte meg a címet, Nagy-Britanniában Ian Fiel ötödik bajnoki sikerét ünnepelhette, Svájcban Julian Taramarcaz is érvényesítette a papírformát, míg Olaszországban Gioele Bertolini szerezte meg a nemzeti trikolort.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések