Pálya világkupa 2017/1. forduló: Lovassy 10. a scratch futamon

E-mail  Nyomtatás
2017. november 04. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

A kiváló Európa-bajnoki szereplés után (egy ezüst, egy hatodik és egy tizedik hely a scratchben, pontversenyeben és omniumban) a lengyelországi világkupával folytatódott a pályakerékpáros szezon Lovassy Krisztián számára. Ő volt a pruszkowi VK egyetlen magyar résztvevője, miután Szalontay Sándor az utolsó pillanatban visszavonulása miatt lemondta a részvételt.

 

Mint Lovassy edzőjétől, Pataki Ibolyától megtudhattuk, a frissen felcsiszolt fapálya rendesen poros maradt, légzési nehézségeket okozva ezzel az asztmával küszködő magyar versenyzőnek. A pénteki nap emiatt inkább a szenvedéssel telt, a pontverseny kvalifikációjából még bejutott a döntőbe, de ott már nem is tudta befejezni a futamot légzési nehézségek miatt.

 

Szombatra aztán jobban alakultak a dolgok, a 60 körös, 15 km hosszú véghajrás scratch futam a 10. helyen végzett Krisztián. A futamot a belga Ghys nyerte, aki egyedüliként csinált körelőnyt a mezőnyben.

 

A pályakerékpáros világkupa következő futamát jövő hétvégén Manchesterben rendezik, ahol Lovassy megint egyedüli magyar résztvevőként újra a scratch futamban szerepel. 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések