Pálya-vb Hong Kong: Lovassy Krisztián 9. pontversenyben, Szalontay nem jutott a legjobb tizenhat közé sprintben

E-mail  Nyomtatás
2017. április 14. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A Hong Kongban zajló pályakerékpáros világbajnokság harmadik napján Szalontay Sándornak sprintben, míg Lovassy Krisztiánnak a pontversenyben szoríthattunk.

Helyi idő szerint délelőtt került sor a sprint selejtezőjére, ahol a 200 méteres leborításnál az orosz Denis Dmitriev bizonyult a legjobbnak 9.645-ös idővel. Szalontay 10.084-et repesztve a huszonhetedik helyen kvalifikált.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első kör második futamában a holland Harrie Lavreysen várt Sándorra, aki sajnos jobbnak is bizonyult a magyar versenyzőnél, így Szalontay nem jutott a legjobb tizenhat közzé.


A délutáni pontversenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk. A 160 körös, negyven kilométeres szám hatalmas tempóban kezdődött, az ausztrál Cameron Meyer és a lengyel Wojchiech Pszczolarski domináltak az első körökben, Lovassy a hatodik sprintnél másodikként ért át a célvonalon, három pontot gyűjtve.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mintegy hetven körrel a vége előtt Meyer, Pszczolarski, a belga Kenny De Ketele és a dán Niklas Larsen csinált körelőnyt, lényegében eldöntve az első négy hely sorsát. A végjátékhoz közeledve Krisztián is belekerült egy ígéretes próbálkozásba, melynek eredményeképpen megnyerte a tizenharmadik sprintet, pontszámát ezzel nyolcra növelve.


Tizennyolc körrel a vége előtt Meyer újabb körelőnyre tett szert, bebiztosítva nyolcadik világbajnoki címét, majd a hajrában De Ketele indított egymaga, megszerezve így az ezüstérmet. A harmadik Pszczolarski lett.


Lovassy Krisztián kiváló versenyzéssel az előkelő kilencedik helyet szerezte meg!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.04.14. 21:44
Hú!
VB-n 9.-nek lenni? Ez számomra kb. elképzelhetetlen teljesítmény!
Kicsit több méltatást érdemelne! Remélem lesz interjú is majd!
Gratulációk!

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések